Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 13 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 15/3/2010

Una mostra sobre Margarida Xirgu al Museu de Badalona
- L’exposici mostra vestits, cartes, dibuixos, fotografies i objecte personals de l’actriu

El Museu de Badalona acollirà una exposició sobre Margarida XirguL’alcalde de Badalona, Jordi Serra, assistirà aquest dijous, 18 de març, a les 19.30 hores, al Museu de Badalona (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1), a la inauguració de l’exposició Margarida Xirgu. De Badalona a Punta Ballena.

Margarida Xirgu, una de les actrius catalanes més universals, es va formar a Badalona i ja va restar per sempre més unida a la ciutat, de la qual n’és filla adoptiva des del 1933. La seva història és un relat apassionant que ara es posa a l’abast del públic amb aquesta exposició i amb la publicació del llibre Margarida Xirgu. Cartografia d’un mite. De Badalona a Punta Ballena, escrit per Francesc Foguet i Boreu, especialista en la història del teatre català.

A principi del segle XX Margarida Xirgu es va iniciar en el teatre amateur i ben aviat va fer el salt a l’escena professional, on triomfaria de manera fulgurant a Barcelona i, més tard, a les Amèriques i a Madrid. Quan va esclatar la Guerra Civil es trobava a Amèrica, on es va quedar exiliada a causa del seu compromís amb la República i, en general, amb les idees de democràcia i llibertat, incompatibles amb el règim franquista.

Gràcies a les aportacions de la família i a la col·laboració de l’Institut del Teatre de Barcelona, a l’exposició es podran veure, per primera vegada, nombrosos elements relacionats amb l’actriu: vestits que va fer servir en escena; fotografies que mostren com es podia arribar a transformar; imatges i cartes que recorden la seva relació amb personatges com l’actor badaloní Enric Borràs, Federico García Lorca, Salvador Dalí o Cipriano de Rivas Cherif, cunyat de Manuel Azaña; així com retalls de premsa que reflecteixen l’evolució de la seva carrera, o les seves cartes personals, plenes de sentiments i emocions, que testimonien el fons de trist enyorament que la va acompanyar des que es va exiliar fins al final de la seva vida.

La mostra ve acompanyada de diverses activitats complementàries:

Diumenge 21 de març, a les 12 hores

Visita comentada a l’exposició

A càrrec Francesc Foguet, autor del llibre

Dissabte 27 de març, a les 21 hores

Homenatge a Margarida Xirgu

Al Teatre Zorrilla

Diumenge 11 d’abril, a les 12 hores

Visita comentada a l’exposició

A càrrec de Montserrat Carreras, cap de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona (Museu de Badalona)

Totes les activitats són gratuïtes però és necessària fer la inscripció prèvia al Museu de Badalona.

L’exposició es podrà veure fins diumenge 2 de maig, de dimarts a divendres de 16 a 20 hores; dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, i diumenges, de 10 a 14 hores.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala