Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 11/7/2013

Aquest dissabte el Teatre de Santa Coloma obre el teló a la VIII Fira Internacional de Teatre Integratiu, amb el lema ‘Jo, tu i tothom’
- Hi participen 11 companyies de teatre i dansa formades per persones amb algun tipus de diversitat funcional

Aquest dissabte el Teatre de Santa Coloma obre el teló a la VIII Fira Internacional de Teatre Integratiu, amb el lema ‘Jo, tu i tothom’. Foto: Ajuntament SCAmb el lema “Jo, tu i tothom”, se celebra al Teatre Josep Maria de Sagarra, fins al 21 de juliol, la VIII Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), que mostra el treball creatiu i professional d’onze companyies formades per persones amb i sense diversitat funcional, a partir de la representació teatral i artística, tallers i taules rodones, entre d’altres activitats.

Aquest matí s’ha realitzat la presentació de la FITI 2013 als mitjans de comunicació amb els detalls de la programació i les activitats previstes. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que ha estat acompanyada per la regidora de Cultura, Petra Jiménez, i per la co-directora de la companyia Alquimistes Teatre, Verónica Ramírez. La Fira està organitzada per la companyia Alquimistes Teatre i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que la FITI “és una realitat gràcies al treball conjunt i incansable d’Alquimistes i dels pares i mares que han cregut i creuen en el seus fills i filles, veritables protagonistes del la Fira”. Així mateix, l’alcaldessa ha fet un reconeixement als 15 anys de vida i tasca continuada d’Alquimistes, i ha expressat la necessitat de “treballar plegats, administracions, entitats i societat en general, en la lluita per la igualtat d’oportunitats de totes les persones, amb i sense diversitat funcional”.

Inauguració amb l’estrena de “Farandulers”

La inauguració oficial de la FITI tindrà lloc aquest dissabte 13 de juliol amb l’estrena del vodevil “Farandulers”, de la companyia colomenca Alquimistes. Aquest grup, l’autèntic motor de la Fira, commemora el seu 15è aniversari amb una exposició fotogràfica al Teatre Sagarra i amb la presentació de l’audiovisual “15 anys de vida, Alquimistes”.

La FITI és un esdeveniment de caire bianual que dóna l’oportunitat de viure l’experiència artística a persones que pateixen alguna discapacitat funcional. La FITI neix de l’esforç d’un grup de pares i mares de Santa Coloma, que van comptar amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma i la Diputació de Barcelona, convençuts que les arts i la cultura són patrimoni i motiu de gaudi de tots. En aquest sentit, cal destacar els tallers gratuïts que hi haurà els dies 18 i 19 de juliol sobre expressió corporal, cant grupal, clown i art dramàtic o la taula rodona programada per a dijous (19.00) sobre el tema “Art, diversitat funcional i integració”.

Per a aquest cap de setmana el Teatre Sagarra acollirà tres representacions: “Farandulers”, dels colomencs Alquimistes Teatre (dia 13, 20.00); La noieta dels llumins, de la companyia egarenca Protagonistes Nosaltres (dia 14, 12.00), i Los nadie-who want my body, de la companyia Liant la Troca de Granollers (dia 14, 19.00).

La FITI és una iniciativa de Alquimistes Teatre, un grup que va néixer el 1998 de la feina conjunta d’Albandis i Carro de Baco. Alquimistes lluita per la normalització i la desmitificació de la discapacitat i la FITI n’és una finestra oberta.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala