Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 11/7/2013

Els delictes i faltes han baixat un 11,30% a Badalona durant el primer semestre de 2013
- Garcia Albiol afirma que les xifres van pel bon camí, però recorda que “a determinats barris encara queda molt per fer”

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, afirma que les xifres van pel bon camí, però recorda que “a determinats barris encara queda molt per fer”. Foto: Ajuntament BDNL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest migdia les dades estadístiques del balanç delinqüencial en aquesta ciutat durant el primer semestre de 2013. L’acte ha comptat amb la presència del 3r tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; la cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Badalona, la intendenta Rocío Rubio, i l’intendent cap de la Guàrdia Urbana, Antonio Piña.

Segons les dades oficials del Departament d’Interior de la Generalitat, els delictes i faltes comesos a Badalona en el primer semestre de 2013 han baixat en un 11,30% en relació amb el primer semestre de 2012, una xifra que la cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Badalona, Rocío Rubio ha qualificat de “gairebé excepcional”.

Per tipologies de delictes, el nombre de robatoris amb força ha disminuït a Badalona un 37,87% en aquest període respecte a les xifres de l’any anterior. També s’ha destacat que el percentatge de robatoris amb violència ha baixat un 21,33%.

Els delictes de furt han experimentat un descens del 5,88% en relació al mateix període de 2012. Les faltes de furt han baixat un 0,35%; els delictes de lesions han disminuït un 2,54%; i les faltes de lesions també s’han vist reduïdes en un 15,12%.

D’altra banda, les estadístiques recullen que els robatoris amb força en interior de vehicle han augmentat un 16,88% durant aquest primer semestre de 2013.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “tot i que les xifres parlen d’una disminució important i significativa, encara hi ha barris a on hi ha problemàtiques greus i a on els veïns encara ho estan passant malament”. “Podem dir que les coses van per bon camí, però queda molt per fer”, ha afegit.

D’altra banda, l’alcalde ha atribuït la disminució dels delictes i faltes al model de policia de proximitat i a la col·laboració policial. “Només es poden evitar els delictes si es té una policia que sigui propera i estigui al carrer”, ha assegurat. Garcia Albiol ha agraït la seva tasca a la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra. “Si avui podem parlar d’aquestes xifres tan positives és en bona part perquè Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra tenen una coordinació exemplar i tenen molt clara quina és la seva feina i que han de treballar en la mateixa direcció”, ha afirmat l’alcalde.

Per la seva banda, la cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Badalona, Rocío Rubio, també ha destacat la importància de la coordinació policial i dels projectes que es treballen conjuntament amb la Guàrdia Urbana.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala