Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 15/3/2010

Badalona celebra la Setmana de l’Energia amb activitats sobre eficiència energètica i canvi climàtic
- El dijous 25 de març es farà una jornada de portes obertes per visitar la instal·lació d’energia solar fotovoltaica de l’edifici m

L’Ajuntament de Badalona organitza del 22 al 28 de març la Setmana de l’Energia, una iniciativa a nivell europeu per promoure un ús més racional i eficient de l’energia en la vida diària dels ciutadans.

Com a part dels esforços dedicats a lluitar contra el canvi climàtic, l’Ajuntament de Badalona es va adherir l’any 2008 al pacte d’alcaldes/esses per a l’energia sostenible, comprometent-se a reduir per l’any 2020 un 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, millorar en un 20% l’eficiència energètica i augmentar en un 20% l’ús d’energies renovables. Dins d’aquest marc, l’Ajuntament vol promoure l’eficiència energètica i les fonts d’energies renovables celebrant la Setmana de l’Energia.

En aquest sentit, el programa d’activitats inclou l’obra de teatre Igrígor, la terra s’escalfa, que es farà aquest dimarts, 16 de març, a les 10.30 hores, al Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, cantonada amb el carrer de Quevedo), una representació teatral sobre Façana fotovoltàica Edifici El Viver. Foto: Ajuntament de Badalonael canvi climàtic adreçada als alumnes de tercer a sisè de primària. Es tracta d’un espectacle d’aventures on es desenvolupa el tema de l’escalfament de la Terra perquè el públic més jove conegui i entengui què suposa el canvi climàtic. A l’acte hi assistirà la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Mercè Rius.

El dia 25 de març es farà una jornada de portes obertes per visitar la instal·lació d’energia solar fotovoltaica de l’edifici El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12). Durant aquesta jornada s’organitzaran dos tallers d’eficiència energètica, un a les 10 i una altra a les 18 hores, seguits d’una visita guiada a la coberta fotovoltaica. Aquests tallers van dirigits principalment a adults i estan oberts a qualsevol ciutadà que desitgi conèixer com millorar la seva eficiència energètica. Donat que es tracta d’una activitat amb nombre de places limitat, caldrà fer una inscripció prèvia a l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat (telèfon 93 483 29 89).

La setmana acabarà dissabte 27 de març amb l’adhesió a l’Hora del Planeta, una iniciativa de la WWF que convoca tant als ajuntaments com a la ciutadania en general a tancar la llum 1 hora a partir de les 20.30h. L’Ajuntament preveu tancar part de l’enllumenat públic d’algun parc i d’algun espai emblemàtic com el pont del Petroli. Per a més informació sobre aquesta campanya es pot consultar la següent adreça. http://www.wwf.es/que_hacemos/cambio_climatico/la_hora_del_planeta_2010/.

Per la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius “aquesta iniciativa pretén demostrar que petits gestos de cadascú de nosaltres poden ajudar a lluitar contra el canvi climàtic”.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala