Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 4/7/2013

L’OMIC de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet reforça l’atenció i assessorament a la ciutadania afectada per les preferents
- En sis mesos s’ha atès prop de 500 persones amb consultes sobre el sector bancari

L’OMIC de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet reforça l’atenció i assessorament a la ciutadania afectada per les preferents. Foto: Ajuntament SCL’Ajuntament de Santa Coloma continua reforçant l’atenció als ciutadans i ciutadanes afectats i afectades per les preferents i deute subordinat d’entitats financeres. Des del passat 17 de juny, està en marxa el Punt d’Orientació Jurídica per a les persones afectades, a partir del conveni signat recentment entre l'Ajuntament i el Col•legi d'Advocats de Barcelona (ICAB). En només set dies de servei s'ha atès una trentena de persones i s'ha creat un registre municipal que compta amb 90 afectats inscrits. A més, des de gener fins ara, l'OMIC ha informat i assessorat a 486 persones, de les quals 336 han estat per consultes sobre preferents i 150 per d'altres temes bancaris, és a dir, set de cada deu consultes han estat sobre prefererents i deute subordinat.

El Punt d'Orientació Jurídica, ubicat a l'OMIC de l'Ajuntament, proporciona, de manera gratuïta, un primer consell orientador sobre aspectes jurídics que puguin derivar-se de l'adquisició d'accions preferents. També s'informa als afectats de la viabilitat de resolució de la qüestió plantejada, ja sigui anant als tribunals o bé amb la possibilitat de recórrer als serveis d'arbitratge, de mediació o a altres sistemes alternatius de resolució de conflictes. Aquest servei, el primer que es posa en marxa a tot Catalunya, atén al públic els dilluns i els dimecres, de 15 a 18:00, i els dimarts de 10 a 14:00, fins el 27 de setembre. Per concertar visita, cal trucar prèviament al 93 462 40 40.

L’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que les administracions públiques “han d’estar al costat de les famílies i persones afectades que, en molts casos, han perdut els estalvis de tota una vida. En aquest sentit”, afegeix Parlon, “continuarem treballant per donar suport des de l’Ajuntament a tots els colomencs i les colomenques que estiguin patint aquesta situació”.

L'OMIC atén prop de 600 colomencs al 2012

En el 2012 l'OMIC va atendre prop de 600 colomencs i colomenques amb consultes relacionades amb el sector bancari. D'aquestes més del 60% van ser sobre preferents i deute subordinat d'entitats financeres. Així mateix, al darrer any l'OMIC va realitzar diverses accions informatives adreçades a la ciutadania, entre elles una xerrada que va comptar amb una assistència de més de 200 persones.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala