Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 26/6/2013

ICV-EUiA Badalona presenta la primera moció que declara part del deute com a il·legítim que s’aprova en una institució de l’Estat
- Va ser ahir, al ple municipal del mes de juny

ICV-EUiA Badalona presenta la primera moció que declara part del deute com a  il·legítim que s’aprova en una institució de l’EstatEl grup municipal ICV-EUiA Badalona, conjuntament amb el node local de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, han presentat al Ple de juny, ahir dimarts, la primera moció que declara part del deute públic com a il·legítim aprovat per un Ple municipal en tot l’estat espanyol. Amb aquesta moció el ple va declarar part del interessos dels préstecs ICO del Pla de pagament de proveïdors com a il·legítims.

Aquesta moció, d’una banda, denuncia la reforma “exprés” de la Constitució Espanyola per part de PP i PSOE, consagrant la obligatorietat del pagament del deute per sobre de qualsevol política pública que garanteixi el benestar de la ciutadania, enmig d’una situació de crisi i desemparament de la població.

D’altra banda, qüestiona el Pla de Pagament a Proveïdors, ja que suposa l’enriquiment de la banca privada a costa de diners públics, mitjançant mecanismes il·legítims de generació de deute públic.

ICV-EUiA expliquen l’experiència de països que han assolit quitances i reestructuracions del deute, així com s’ha reconegut com a il·legítim el deute generat per mecanismes polítics i econòmics que faciliten de forma deliberada el deute, en contra de l’interès general.

Amb tot, l’Ajuntament de Badalona en Ple, ha aprovat aquest dimarts la il·legitimitat d’una part del deute, i per tant, demana la nul·litat dels interessos contrets amb les entitats financeres pel capital de 31.036.946,75 € prestats en el marc del Plan de Pagos de

Proveedores 2012 del MEF, on s’han aplicat interessos del 5,54% amb diners públics, que aquestes entitats financeres han obtingut a interessos inferiors a l’1% a través del BCE.

Només el Partit Popular, que ostenta l’alcaldia de Badalona, s’ha abstingut davant d’aquesta moció presentada per Àlex Mañas, regidor d’ICV-EUiA. El node local de l’Auditoria Ciutadana del Deute, ha demanat la paraula al Ple, a través de Reki Ardura, argumentant també els motius d’aquesta moció, i demanant la seva aprovació per part de totes les forces polítiques.

Àlex Mañas ha qualificat aquest esdeveniment com a “històric”, ja que és el primer cop a la que un ajuntament en Ple aprova la il·legitimitat d’una part del deute municipal en una moció. Segons el regidor del grup d’ICV-EUiA, “els partits que a nivell estatal i nacional han donat suport a la reforma “exprés” de la constitució, i que han demostrat estar al costat dels interessos de la banca, s’han abstingut o fins i tot han aprovat aquesta moció a nivell municipal. Això demostra el pes dels nostres arguments, en un moment on la societat considera inadmissible que la banca privada es lucri amb diners públics, augmentant el volum de deute públic de les institucions”. Segons Mañas, els arguments han passat per sobre de posicions ideològiques dogmàtiques, i fins i tot davant d’interessos partidistes, impedint la justificació absurda d’un vot en contra.

Text: ICV-EUiA Badalona

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala