Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 12/3/2010

Medi Ambient i Habitatge lliura 24 pisos de protecció oficial a Santa Coloma de Gramenet
- Els habitatges estan destinats a les famílies afectades per la remodelació del barri del Fondo

Un dels pisos de la promoció a Santa Coloma. Foto: Generalitat de CatalunyaEl director de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat, Joaquim Gascó, i l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, han lliurat avui 24 pisos amb protecció oficial de compra de la promoció Illa Jutjats de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). També ha assistit a l’acte el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares.

Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl en un solar cedit per l’Ajuntament, situat entre els carrers de President Companys, 60, i l’avinguda de Santa Rosa. Seran administrats per Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

L’edifici té 38 habitatges, distribuïts en dues escales. Vint-i-set disposen de tres dormitoris –un adaptat per a persones amb mobilitat reduïda- 6 en tenen quatre i 5 en tenen dos, amb una superfície útil d’entre 53 m2 i 90 m2. A la planta baixa hi ha dos locals i a la planta soterrani, 38 places d’aparcament. El lliurament dels pisos no entregats avui es farà un cop estiguin resoltes les hipoteques.

El projecte de la promoció ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Bosch Tarrús. L’obra, que ha comptat amb un pressupost de 3,78 milions d’euros, inclou una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

La promoció de l’Illa Jutjats permet allotjar a persones afectades pel projecte urbanístic de la connexió dels carrers de Valentí Escalas i de Liszt al barri Fondo-Eix Bruc, i un cop els veïns s’instal·lin en els nous pisos es procedirà a enderrocar els immobles desocupats. S’avançarà així en el projecte, en què fins ara s’han reallotjat una vuitantena de famílies en les promocions del carrer Pirineus (de l’empresa pública de Santa Coloma, Gramepark) i del carrer d’Anselm de Riu (de Regesa, societat del Consell Comarcal del Barcelonès). També s’iniciarà la urbanització d’una nova plaça, d’uns 1.500 m2.

El preu dels habitatges lliurats avui va de 108.838 euros a 186.722 euros. Tenint en compte que les persones adjudicatàries procedeixen d’un pis antic, algunes no han de pagar res perquè se’ls permuta pel nou pis, d’altres rebran una indemnització fins a un màxim de 22.000 euros i hi haurà qui ha de pagar pel nou habitatge, fins a un màxim de 50.000 euros.

La promoció de l’Illa Jutjats i l’obertura dels carrers de Valentí Escales i de Listz formen part del Projecte d’Intervenció Integral dels set barris fronterers de la Serra d’en Mena, situats entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, inclòs en la Llei de barris (convocatòria 2004). La intervenció es fa entre la Generalitat, a través de l’Incasòl, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Medi Ambient i Habitatge, i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L’objectiu principal és millorar la xarxa viària de Santa Coloma amb una nova connexió transversal des del riu Besòs cap a l’interior de Badalona fins al barri de Montigalà, unint tot el sector sud de Santa Coloma de Gramenet. Un segon objectiu passa per renovar l’àrea del barri del Fondo on s’inclou la nova plaça i un nou edifici de 36 habitatges que s’ha de construir al carrer Valentí Escales i que tancarà el procés de reallotjament de les famílies del Fondo.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala