Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 18/6/2013

Marcuello s’aparta però es presentarà a les primàries del PSC
- La primera tinenta d’alcalde afirma que no és el moment de l’urbanisme sinó de les persones

Marcuello durant la roda de premsa d'aquest matí, on ha assegurat que ara no és el moment de l'urbanisme sinó de les persones. Foto: Montse SáezMolt s’havia parlat d’ella, però Isabel Marcuello encara no havia dit la seva sobre la successió del ja exalcade adrianenc, Jesús María Canga. Aquest matí ha convocat una roda de premsa a la seu del PSC de la ciutat, a tocar de l’ajuntament, amb la presència de les regidores Pepi Pérez, Loli Ocaña i Fina López, i dirigents històrics com Ricardo Silvestre i Joaquim Miquel. L’alcaldessa accidental ha anunciat que la meitat de l’executiva local ha presentat un recurs a la comissió de garanties del PSC perquè els aclareixin uns “interrogants” respecte la votació de l’executiva local on es va escollir Joan Callau, el número 4 de les llistes i actual regidor d’urbanisme, com a successor de Canga. Aquest recurs no aturarà el procés d’investidura de Callau, que es durà a terme en un ple que podria tenir lloc aquesta mateixa setmana. “El més aviat millor”, ha afirmat Marcuello, que assegura que el PSC no entrarà en un “disbarat” que pugui posar en perill el govern de la ciutat.

“No tiro la tovallola, dono un pas al costat perquè passi el candidat de l’alcalde i del PSC”. Amb aquestes paraules Marcuello deixa clar que no està d’acord amb la decisió de Canga i de Nicaragua d’apostar per Callau, però que l’acceptava pel bé de la ciutat. “No estic ferida, estic molesta, però he sigut generosa pel partit i per la ciutat”, ha comentat Marcuello, que s'ha lamentat de les presses i el poc diàleg que han caracteritzat tot el procés, així de la poca confiança de l'alcalde i del seu partit en la seva persona. Per ella el relleu estava clar: "Hi havia 10 persones que podien ser escollides com a alcalde, però hi ha unes llistes tancades i numerades i la successió natural (és a dir, que la número 2, Marcuello, agafés el relleu) era el procés menys traumàtic possible". 

Tot i acceptar la decisió de l'alcalde ("que segur ha reflexionat molt per escollir Joan Callau"), Marcuello ha anunciat ja que es presentarà a les primàries del seu partit per escollir el candidat socialista per les properes eleccions. “Mai hi havia hagut primàries, però ara comença una nova etapa”. Les primàries, que Marcuello demana que tinguin les mateixes regles de joc per tothom, es podrien iniciar abans que acabi l’any.

Contradint el que va assegurar Jesús María Canga, que el candidat ideal era Callau perquè era el moment de l’urbanisme, Marcuello ha afirmat que “ara és el moment de les persones”. Per això ha deixat clar que les prioritats per la ciutat, consensuades amb Joan Callau, són, en aquest ordre “les polítiques socials, l’ocupació, la política econòmica i l’eix territorial, en concret la remodelació del front marítim que haurà de seguir un procés participatiu amb tota la ciutadania”. L’alcaldessa accidental ha avançat que els dos temes que abordarà el govern immeditament seran la reforma urbanística i social de la Mina i un pla estratègic dels equipaments esportius de la ciutat.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala