Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 12/3/2010

Dones d'ahir, dones d'avui
- A la xerrada hi va assistir l'actriu Montserrat Carulla

Dones d'ahir, dones d'avui. - Foto: Montse PallarèsAhir a la Biblioteca Font de la Mina diverses associacions de dones del barri, unides per la xarxa “Dones de barri, barri de dones”, van donar la seva veu dins del marc de les jornades pel dia de la dona, un espai que engloba diverses activitats sobre el tema durant tot el mes de març.

Es va introduir la xerrada a partir d’un petit manifest en que es posava en primera línea de debat els esforços de les dones del barri per tirar endavant en la lluita pels drets i per fer-se escoltar, per així poder millorar el barri entre tots i totes. També es va llegir un text de 1958, pertanyent al document “Economía doméstica para bachillerato y magisterio”, de la secció femenina de la Falange.

Així doncs, aquests escrits van ser els punts de partida del debat entre totes les dones participants, que, en base a les seves experiències vitals i el seu punt de vista, van fer-se escoltar i van poder debatre sobre temes diversos entorn la dona. Entre els aspectes tractats va destacar el de al convivència en parella i la relació de les dones amb el sexe masculí en tots els àmbits, ja sigui familiar, laboral o sentimental. Però no va ser l’única qüestió sobre la taula: noies adolescents, maltractament psicològic, el rol de les mares cap als fills o la compaginació de vida familiar i laboral també van ser temes debatuts a la posada en comú.

A l’acte hi van assistir diverses regidores de l’Ajuntament de Sant Adrià, Loli Ocaña, Pepi Pérez, Ruth Soto i la regidora de polítiques de gènere, Isabel Marcuello, la qual va qüestionar sobre la possible regressió de les noies adolescents en quant a la seva relació amb els nois de la seva edat, com tot el que s’havia avançat fins ara sembla que s’estigui perdent. A més, va felicitar a les associacions de dones del barri per la seva tasca en fer sentir la sevÀngels Rossell, Montserrat Carulla i Isabel Marcuello. - Foto: Montse Pallarèsa veu, i en continuar endavant amb tot el que es proposin.

Finalment, l’actriu Montserrat Carulla va llegir uns poemes de Josep Palau i Fabra i Miquel Martí i Pol. Carulla va expressar la seva gratificació personal per poder haver escoltat de primera mà els testimonis de les dones del barri, que des del punt de vista més humà i personal havien exposat prèviament. Les dones Adrianes van repartir un petit detall a totes les assistents, i des de l’Ajuntament es va atorgar un obsequi commemoratiu a les representants de tres de les associacions i a l’actriu Montserrat Carulla, que va afirmar sentir-se una adriana més.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala