Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 30/5/2013

Aquest dissabte comença la temporada de platja que s’allargarà fins a l’1 de setembre
- Les platges de Badalona presenten aquest estiu tres banderes blaves i ofereixen nous mòduls de serveis als banyistes

Aquest dissabte comença la temporada de platja que s’allargarà fins a l’1 de setembre. Foto: Ajuntament BDNAquest dissabte 1 de juny comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins al diumenge 1 de setembre. Una de les novetats més destacades d’aquest any és que per primer cop Badalona compta amb tres banderes blaves concedides per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE).

En concret, són dues les platges que han obtingut aquest reconeixement internacional de qualitat per primer cop: la platja del Cristall-Barca Maria (entre la riera de Canyadó i el passatge de Cussó) i les platges del nou tram de passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda de Martí Pujol (platges de l’Estació, del Pont del Petroli i del Coco). La platja dels Pescadors ha tornat a aconseguir aquest distintiu per quart any consecutiu (tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec). També cal destacar que l’Escola del Mar ha aconseguit novament el distintiu Centre Bandera Blava i el Port de Badalona en la categoria de ports esportius.

Nou mobiliari a la platja

Aquest estiu s’estrenen quatre mòduls de salvament de socorrisme, que estaran ubicats a la plajta del Coco, a la platja de l’Estació, a la platja del Cristall i a la platja dels Pescadors. També hi haurà dos mòduls nous de lavabo, ubicats a la platja del Pont del Petroli i a la platja de l’Estació. Aquests sis mòduls han estat dissenyats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i segueixen la línia de disseny del mòdul vestidor-lavabo per a persones de mobilitat reduïda i del mòdul lavabo que l’any passat ja es podia usar a la platja dels Pescadors.

Serveis més destacats

Enguany, per retirar els residus de l’aigua del mar es preveu disposar d’una embarcació per recollir els sòlids flotants, que funcionarà tots els dies de 10 a 14 hores.

El servei de salvament i socorrisme serà ofert per l’empresa especialitzada Pro-Activa, que funcionarà de l’1 de juny a l’1 de setembre de 10 a 19 hores. La Guàrdia Urbana serà l’encarregada d’oferir el dispositiu de vigilància a la platja. Ho farà fonamentalment a través de la Unitat de Ciclistes del cos, que patrullarà per l’entorn de les diferents platges amb l’objectiu d’assegurar una correcta mobilitat, prevenir actes delictius i fer complir les ordenances municipals.

El servei d’acompanyament al bany per a persones amb mobilitat reduïda es farà, com a l’any passat, a dos punts: a la platja dels Pescadors, a l’alçada del carrer de Mar, i a la platja del Pont d’en Botifarreta, a l’alçada del carrer de Torrebadal. En aquests dos punts hi haurà una cadira amfíbia i el suport dels professionals de salvament i socorrisme. Els dos punts comptaran amb vestidors, dutxes i WC adaptat, així com una passera fins a l’aigua i línia de vida. La novetat d’aquest any serà la col·locació de pèrgoles a cada mòdul vestidor per tal que la gent que estigui esperant per l’assistència al bany pugui gaudir d’ombra. El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda funcionarà de l’1 al 30 de juny tots els dies d’11 a 14 hores, i de l’1 de juliol a l’1 de setembre també tots els dies però d’11 a 18 hores.

Finalment, per controlar la qualitat de l’aigua del mar s’agafaran mostres d’aigua de forma setmanal a quatre punts del litoral. L’any 2012 la qualificació de l’aigua de mar a Badalona va ser excel·lent.

Noves instal·lacions

Pel que fa a instal·lacions esportives, aquest estiu hi haurà una nova pista de voleibol a la platja del Pont d’en Botifarreta. Per a la recollida de residus a la sorra, aquest any es substituiran part de les papereres per contenidors semisoterrats de major capacitat. En total, aquest any hi haurà un total de 25 contenidors de mil litres dels quals set seran nous.

També s’instal·laran tres dutxes noves i un rentapeus a la platja de la Móra, a la platja del Coco i a la platja del Cristall. Així mateix es col·locaran nou bancs de polièster blancs en alguns punts d’entrada a les platges, al costat de les dutxes. Finalment, s’allargaran set passarel·les fins a l’aigua al llarg de tot el litoral per facilitar l’accés al bany.

Finalment, es disposarà d’un servei de megafonia que consta d’onze estacions emissores, una més que l’any passat, per transmetre avisos i comunicats, prèviament enregistrats.

Dipòsit d’aigües pluvials

Una de les novetats més destacades d’aquesta temporada és l’entrada en funcionament del dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella, que en episodis de pluja forta retindrà l’aigua dels col·lectors de la rambla de Sant Joan i del torrent de la Batllòria i evitarà que s’aboqui directament al mar a través dels sobreixidors del col·lector transversal de Llevant. El seu àmbit d’actuació és la conca de la rambla de Sant Joan-Torrent de la Batllòria-Sant Ignasi de Loiola. D’aquesta manera es minimitzaran els efectes que causen les pluges intenses en aquest tram del litoral de Badalona ja que els sòlids procedents de les aigües residuals passaran gradualment del dipòsit als col·lectors i, posteriorment, a la planta depuradora.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat “la qualitat dels serveis que s’ofereixen a les platges de Badalona com demostra el fet que han estat reconeguts amb les tres banderes blaves”. “Aquest estiu cal destacar l’esforç que s’ha fet per mantenir un segon punt d’acompanyament al bany per a persones amb mobilitat reduïda, un servei molt utilitzat a Badalona per un col·lectiu que d’altra manera tindria moltes dificultats per accedir a l’aigua”, ha afegit.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala