Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 15 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 8/3/2010

El Consell Municipal de les Dones surt al carrer
- En un 8 de març ple de pluja i neu

Dia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsCom a motiu de la celebració del dia de la dona treballadora, avui 8 de març el Consell Municipal de les Dones i ICV Sant Adrià han realitzat diverses activitats al llarg del matí. La localització inicial de l’acte era a la Plaça de la Vila, però per raons meteorològiques s’han traslladat sota el pont de l’autopista. I es que el dia de la dona treballadora ha començat plovent i ha finalitzat amb una nevada que es podria qualificar d’històrica.

A l’esdeveniment hi havia diferents estands informatius d’entitats com el CIOD i s’han exposat els resultats del “Taller del temps: canvis en el repartiment de treballs i usos del temps”, on mitjançant enquestes a homes i dones de la ciutat, es van poder contrastar les diferències en quant a temps dedicat a la feina productiva, al treball remunerat, a l’oci i a les hores de son. També s’han recollit signatures per demanar a la Generalitat alguna legislació més contundent contra els possibles casos de mutilació genital femenina, i s’han recollit vots en un referèndum popular per al projecte de “carrers amb nom de dona”. Alguns dels noms proposats per al 2011 han estat María Pardo, Emilia Zambrano o Benazir Bhutto, entre d’altres.

A partir de les 11 ha començat una gimcana a càrrec de l’associació Aprodisa: La Marató de la Vida. Aquesta gimcana consistia en un recorregut on, pas per pas, i de forma cronometrada, els participants han hagut de passar diferents proves vinculades amb el dia a dia d’una mare mestressa de casa: fer la compra, canviar el nen, estendre la roba o escombrar el terra eren algunes de les feines assignades. Tots els que han fet la gimcana han obtingut un premi de participació i a les 14 hores s’ha atorgat el premi a la parella que menys ha trigat en realitzar totes les tasques.Dia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse Pallarès

Tanmateix, ICV Sant Adrià ha organitzat un estand informatiu amb diversos pamflets, samarretes, bolígrafs i el manifest pel dia de la dona, i a més, ha oferts als ciutadans i ciutadanes una exposició fotogràfica on les dones treballadores adrianenques ha pres la veu protagonista. La mostra consisteix en fotografies de dones de Sant Adrià al seu lloc de treball, ja sigui veterinària, carnissera, oficinista o perruquera, i combina el blanc i negre amb tocs de color.

Per últim, la Regidoria de la Dona ha llegit un manifest pel Dia de la Dona Treballadora, a càrrec d’Isabel Marcuello, presidenta del Consell de la Dona i primera tinent d’alcalde, i de David Escuder, regidor de joventut de l’Ajuntament. S’ha apostat per un discurs amb l’eix central en la defensa de la igualtat de drets entre homes i dones en tots els àmbits de la vida: feines domèstiques, remuneració laboral, pressions socials, etc. En definitiva un missatge de recolzament a les dones que encara pateixen abusos de qualsevol tipus, d’agraïment a totes aquelles dones que al llarg de la història han lluitat pels seus drets i de perseverança en la defensa per la igualtat ara i demà.

A continuació, algunes imatges de la jornada:

Dia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsDia de la Dona Treballadora a Sant Adrià. - Foto: Montse Pallarès

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala