Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 04 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 27/5/2013

La Plataforma per a la Conservació de les 3 Xemeneies presenta el llibre i l'exposició del centenari de la central de Sant Adrià
- El MhiC va acollir també la presentació dels actes del centenari de la producció elèctrica a la ciutat

A partir de finals de setembre, la Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies instal·larà per tota la ciutat tres ampolles de cava amb informació sobre la producció elèctrica a Sant Adrià a les seves etiquetes. Foto: Plataforma per la Conservació de les Tres XemeneiesLa Plataforma va presentar el passat dijous davant al públic que omplia la sala el llibre "Central Tèrmica de Sant Adrià. Cent Anys il·luminant Catalunya, Cent Anys de patrimoni industrial". Aquest llibre, que va veure la llum aquest Sant Jordi, ha estat acollit amb gran èxit ja que ha esgotat dues edicions i ha obligat a la Plataforma a preparar una tercera edició per cobrir la demanda.

Jose Luís Muñoz, membre de la Plataforma va fer un recorregut per l'història de la central des de que el 23 de març de 1913 va produir la primera espurna d'electricitat. Va destacar com la ubicació a Sant Adrià va aportar un munt d'oportunitats i alhora que també ha comportat sacrificis derivats de la contaminació o de convertir la població en objectiu militar dels bombardejos de l'aviació italiana que donava suport al bàndol franquista justament ara fa 75 anys.

Muñoz va defensar la singularitat del patrimoni industrial de l'edifici actual de la central tèrmica de les 3 Xemeneies amb els seus 200 metres d'alçada i que la fan única a l'estat espanyol i molt poc freqüent al món. Per aquests motius, a la seva presentació va lamentar que l'Ajuntament hagi deixat sola a la Plataforma en la celebració del centenari i decidir no donar suport ni sumar-se a l'edició del llibre encara que va ser expressament convidat en 2011.

En Roger Hoyos, president de la Plataforma, per la seva banda va descobrir la gran sorpresa de l'acte en presentar l'exposició commemorativa del centenari. La singularitat, que va causar una gran sorpresa alhora que molt elogis, és que no es tracta d'una exposició tradicional sinó que trenca motllos en tractar-se de més de 20 punts que descriuen cadascú un tema vinculat als cent anys d'història de la central i que estan format per tres ampolles de cava on les etiquetes donen la informació. Aquests més de vint punts la Plataforma vol ubicar-los a partir de finals de setembre per tota la ciutat en espais públics per tal que tothom se'ls trobi i hi tingui accés.

En la presentació de l'exposició a més, en Roger Hoyos, va fer una demostració com a partir d'un QR, ubicat a cada punt, els usuaris que vulguin saber més i disposin d'un Smartphone o una Tablet amb una simple captura d'imatge accediran directament a continguts extres.

Text: Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala