Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 23 de Febrer de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 23/5/2013

Badalona aconsegueix per primer cop tres banderes blaves per a les seves platges
- L’Escola del Mar i el port de Badalona també han aconseguit distintius bandera blava

Badalona aconsegueix per primer cop tres banderes blaves per a les seves platges. Foto: Ajuntament BDNBadalona ha passat aquest any de tenir una platja amb bandera blava a tenir, per primera vegada, tres trams de platja amb aquesta qualificació. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat avui a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors -tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec-; a la platja del Cristall-Barca Maria, -entre la riera Canyadó i el passatge Cussó-; i a les platges del nou tram de passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda de Martí Pujol (platges de l’Estació, pont del Petroli i Coco).

El distintiu Bandera Blava, guardó d’abast mundial, reconeix que les platges compleixen amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposen d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres.

Per altra banda, l’Escola del Mar s’ha convertit, també per quart any consecutiu, en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

Primera Bandera Blava per al Port de Badalona

També el Port de Badalona, que optava per primera vegada al distintiu de Bandera Blava, ha aconseguit aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. Marina de Badalona va demanar el guardó basant-se, fonamentalment, en la distinció pel que fa a la informació i educació ambiental. Els principals eixos pels quals el port ha aconseguit aquesta distinció han estat les activitats de recuperació de la navegació tradicional i de coneixement del mar difosos a partir del quetx Ciutat Badalona, així com la feina amb les escoles i la confraria de pescadors.

La Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d’educació ambiental a nivell nacional i internacional. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció per aquest reconeixement internacional de les platges de la ciutat, i especialment “per haver aconseguit el distintiu per a nous trams, com la platja del Cristall-Barca Maria i el passeig Marítim”.

Garcia Albiol ha recordat que la distinció per a la platja del Cristall s’havia demanat en ocasions anteriors i no s’havia aconseguit. “En aquest sentit hem de destacar l’esforç de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament per millorar l’estat de les platges i la qualitat de l’aigua”, ha afirmat. “A Badalona podem dir que tenim una platja d’un alt nivell de qualitat que ha estat reconegut tant per un jurat internacional com també pels mateixos veïns de Badalona que valoren la platja com un dels millors espais de la ciutat”, ha indicat Garcia Albiol.

L’alcalde ha afegit que “la línia de treball del Govern municipal continuarà essent la de mantenir aquesta bona valoració i que els ciutadans puguin gaudir d’aquest espai emblemàtic”.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala