Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 23/5/2013

Vint alumnes d’ESO de diferents instituts de Badalona visitaran la seu del Parlament Europeu de Brussel·les
- Els estudiants mantindran una trobada amb eurodiputats espanyols a qui plantejaran diverses preguntes que han treballat en session

Vint alumnes d’ESO de diferents instituts de Badalona visitaran la seu del Parlament Europeu de Brussel·lesUn total de 20 alumnes d’ESO de diferents instituts de Badalona visitaran els propers dies 29 i 30 de maig la seu del Parlament Europeu de Brussel·les. L’objectiu de la visita és incrementar el coneixement que els joves puguin tenir d’aquesta institució i saber exactament com funciona el poder legislatiu comunitari. A més, els estudiants mantindran una trobada amb eurodiputats espanyols.

El Departament de Joventut de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona impulsa aquesta activitat en el marc de les iniciatives que volen promoure la ciutadania activa dels joves mitjançant el Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES).

La selecció dels alumnes l’ha fet cada centre escolar després que les darreres setmanes els instituts públics de Badalona hagin treballat monogràficament la institució europea. A més, cada jove ha preparat tot un seguit de preguntes per formular als eurodiputats en la trobada que portaran a terme. L’Oficina Parlamentària Europea ha concedit a l’Ajuntament de Badalona una subvenció perquè estudiants de la ciutat puguin efectuar aquesta visita a les institucions comunitàries.

El regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha afirmat que “conèixer els òrgans i les institucions que representen els ciutadans és una eina molt potent per al desenvolupament dels joves com a individus amb criteri propi i participatius”. “Estades com la que faran aquests estudiants badalonins al Parlament Europeu serveixen perquè coneguin els seus drets i els seus deures i perquè adquireixin hàbits per exercir amb coneixement de causa el seu paper com a ciutadans i ciutadanes”, ha afegit.

La vintena d’estudiants badalonins dedicaran el primer dia de la visita a conèixer la seu del Parlament Europeu i el Parlamentarium. Es tracta, en aquest últim cas, de l’exposició permanent que explica amb eines multimèdies dinàmiques i interactives el procés d’integració europea i l’impacte que tenen a la nostra vida quotidiana les decisions que adopta el Parlament Europeu. Els alumnes tancaran la jornada de treball sopant amb eurodiputats espanyols. L’endemà coneixeran Brussel·les i el seu casc antic.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala