Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 17/5/2013

Santa Coloma s’afegeix demà a ‘La nit dels museus’ amb el nou cicle del Passatge Insòlit i una exposició de contes infantils de la guerra
- El Museu Torre Balldovina ofereix tres activitats especials per la nit de demà en el marc del Dia Internacional dels Museus

Santa Coloma s’afegeix demà a ‘La nit dels museus’ amb el nou cicle  del Passatge Insòlit i una exposició de contes infantils de la guerraEl Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet participa demà 18 de maig, un any més, a “La nit dels museus”, una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa, on més de seixanta museus i galeries d’art de Barcelona i l’àrea metropolitana obriran les seves portes fins a la matinada per oferir, de forma gratuïta, exposicions, concerts, espectacles de dansa, videoinstal·lacions, visites comentades, tallers o activitats per a tota la família. Aquesta activitat se celebra en el marc del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i enguany en la seva 35a. edició porta el lema “Museus (memòria+creativitat)=progrés social”.

Tret de sortida a “Les nits del Passatge Insòlit”

Enguany, el Museu Torre Balldovina ofereix tres activitats en aquesta nit tan especial. Una d’elles suposa l’inici del cicle de “Les nits del Passatge Insòlit” dedicada a “Contes de la guerra en la intimitat”. Les nits del Passatge Insòlit és una activitat del grup artístic colomenc Denominació d’Origen Santa Coloma (DOSC) amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma. Durant tres dissabtes per la nit s’oferirn espectacles a l’aire lliure, en els jardins del propi Museu, una bona oportunitat per gaudir de l’esperit del Passatge Insòlit en un entorn d’excepció.

La primera de les nits del Passatge Insòlit el public assistent podrà gaudir, de les 20.30 a les 24 h, dels “Contes de la guerra en la intimitat”, amb insòlits personatges dels dos bàndols, republicà i franquista, que explicaran històries infantils de la guerra, originals i adaptades, que ben segur seran reconegudes i transportaran a l’espectador a un passat no massa llunyà. A més de demà, també es podrà gaudir de la Nit de la Dansa (1 de juny) i de la Nit del Cinema amb música (15 de juny) una vetllada cinematogràfica molt especial.

Exposició i visita teatralitzada

Una altra de les activitats que proposa el Museu Torre Balldovina per demà és la inauguració de l'exposició "Contes infantils de la guerra" (a les 21:00 h), de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, que mostra com la literatura infantil es va convertir en una arma singular en l’engranatge propagandístic durant la Guerra Civil espanyola. Aquesta mostra es podrà visitar al Museu colomenc fins al 30 de juny.

Per altra banda, el senyor Sagarra convidarà a una visita a la Torre Balldovina, en visita teatralitzada durant la qual, l’amo de la Torre Balldovina d’ara fa 100 anys, farà de guia i ensenyarà casa seva, tot recordant els seus vincles amb Santa Coloma i revivint les seves estades estiuenques a la ciutat.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala