Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 24/4/2013

La nova biblioteca Canyadó-Casagemes es començarà a construir abans que s’acabi aquest any
- La construcció de la nova biblioteca compta amb un pressupost d’un milió d’euros

La nova biblioteca Canyadó-Casagemes es començarà a construir abans que s’acabi aquest any. Foto: Ajuntament Badalona

A finals d’aquest any començaran les obres de construcció de la nova biblioteca Canyadó-Casagemes. Aquest nou equipament se situarà als baixos de l’edifici d’habitatges ubicat a la riera de Canyadó, cantonada amb el carrer d’Eduard Marquina.

El projecte de la nova biblioteca Canyadó-Casagemes s’impulsarà gràcies a l’acord establert entre el Govern municipal i el Grup municipal de Convergència i Unió. La previsió és que el projecte sigui aprovat aquest estiu. La construcció d’aquest nou equipament, amb una superfície de 900 metres quadrats, comptarà amb un pressupost d’un milió d’euros i anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “l’acord establert amb el Grup municipal de CiU permetrà fer realitat un projecte que és prioritari per a la ciutat i que estava bloquejat des de fa anys ja que el PSC va preferir que els diners destinats a la construcció d’aquesta biblioteca es fessin servir per a l’enjardinament de la plaça de Pompeu Fabra”.

La nova biblioteca Canyadó-Casagemes farà que la Xarxa Municipal de Biblioteques s’ampliï, passant dels 5 equipaments existents fins a 6. Badalona compta en l’actualitat amb cinc biblioteques públiques: Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto, Sant Roc, Lloreda i Pomar. L’Ajuntament és el titular de totes elles i la gestió la duu a terme en conveni amb la Diputació de Barcelona.

Èxit de CiU

El president del grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha valorat positivament la decisió de recuperar el projecte de la biblioteca de Canyadó que el govern municipal havia desestimat.

Falcó ha recordat que el projecte de la biblioteca de Canyadó es va acordar al principi del mandat entre CiU i el nou govern municipal, però que “per un oblit intencionat o un descuit incomprensible de l’alcalde va acabar caient de les prioritats del govern municipal”. Falcó ha destacat que el nou acord, que permetrà que les obres comenci abans de finals d’any, es produeix quan fa una setmana CiU va iniciar una campanya amb 4.000 fulls informant els veïns sobre l’incompliment del compromís del govern.

En aquest sentit, el líder de CiU ha dit que “l’important és que al final s’imposarà el sentit comú i Canyadó, un barri sense equipaments culturals de referència, tindrà definitivament la biblioteca que fa temps que reclama, i que a més a més, per la seva dimensió, podrà donar servei als veïns de Casagemes, Manresà, Morera i Pomar”

Falcó ha recordat que el projecte estava previst per l’anterior govern, i ha insistit que si no es va fer dins el termini inicialment previst va ser perquè el promotor de l’edifici on s’ha d’instal•lar es va retardar en el seu acabament. En aquest sentit, el president del grup de CiU també ha recordat que va ser CiU qui, en l’anterior mandat, va convèncer els seus socis de govern per tal que l’edifici acollís una biblioteca pública.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala