Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 8/4/2013

Comencen les activitats d’Encén la metxa a les biblioteques de la ciutat i al Centre Cultural l’Escorxador Nau 3
- Com a gran novetat destaca l’edició de quatre jocs de taula que serviran per conèixer la història de les tradicions badalonines

Comencen les activitats d’Encén la metxa a les biblioteques de la ciutat i al Centre Cultural l’Escorxador Nau 3L’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana i la Colla de Gegantes de Badalona, ha posat en marxa el projecte ‘Encén la metxa!’, que té per objectiu difondre els elements festius de la ciutat, fent especial esment a la figura del dimoni. Aquest projecte té un vessant educatiu ja que vol donar a conèixer a tota la ciutadania els elements festius que participen a les Festes de Maig. A més, vol explicar quina feina desenvolupen les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.

Per aquest motiu, durant tot el mes d’abril, les entitats de cultura popular de Badalona visitaran les biblioteques de la ciutat i el Centre Cultural l’Escorxador Nau 3 per explicar a tots els infants quines són les tradicions badalonines, així com els elements i els objectes que les representen. L’objectiu és introduir els nens i les nenes en l’imaginari festiu i popular de la ciutat. Totes les activitats que es faran a les biblioteques i a l’Escorxador porten el lema de ‘Coneguem els forjadors de la festa’.

Aquestes activitats inclouen diversos tallers conduïts pel personal de les biblioteques, així com quatre jocs de taula que tenen com a objectiu donar a conèixer els que fan possible la festa. Dels quatre jocs, dos van dirigits als més petits. Es tracta del ‘Dòmino festa’ i del ‘Memoritza’, l’objectiu dels quals és fer que els infants relacionin les famílies de gegants, capgrossos, dracs, dragolins, bèsties, les entitats de cultura popular i els seus elements. També hi ha dos altres jocs de preguntes, amb dos nivells de dificultat. Es tracta dels jocs ‘Aquesta la saps?‘ Va del Dimoni, per conèixer la història de les tradicions badalonines i de la Cremada, i del ‘Aquesta la saps?‘ Va de gegants, per saber-ho tot sobre el món geganter.

 

Agenda de visites i jocs

Biblioteca de Llefià-Xavier Soto

Dijous 11 d’abril, a les 18 hores. Visita de les entitats

Divendres 12 d’abril, a les 18 hores. Jocs de Taula

 

Biblioteca de Sant Roc

Dimarts 16 d’abril, a les 18 hores. Visita de les entitats

Divendres 19 d’abril a les 18 hores. Jocs de taula

 

Biblioteca de Lloreda

Dimarts 23 d’abril, a les 18 hores. Visita de les entitats

Dimecres 24 d’abril, a les 18 hores. Jocs de taula

 

Biblioteca de Can Casacuberta

Dimarts 30 d’abril, a les 18 hores. Visita de les entitats

Dijous 2 de maig, a les 18 hores. Jocs de taula

 

Centre Cultural l’Escorxador Nau 3

Dimarts 30 d’abril, a les 18 hores. Visita de les entitats

Dijous 2 de maig, a les 18 hores. Jocs de taula i butxaques creatives ‘El Dimoni de Badalona’

 

Premi ‘Dimoni a l’escola’

És una activitat adreçada als escolars d’educació primària i centres d’educació especial de la ciutat. Per participa-hi cal que els nens i les nenes facin un petit dimoni en grup a classe, o bé de manera individual. Els escolars podran presentar les seves creacions als centres cívics i biblioteques de Badalona del 22 d’abril al 3 de maig. Els dies 7 i 8 de maig, el Centre Cultural l’Escorxador Nau 3 acollirà l’exposició de tots els dimonis presentats.

Mostra d’elements festius

La planta baixa de la Casa de la Vila i la sala d’exposicions El Refugi, ubicada a la plaça de la Vila, acolliran a partir del dijous 2 de maig l’exposició ‘Forjadors de la festa. Mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana’. A l’exposició s’hi podran veure els gegants Anastasi i Maria, així com la resta de gegants de la ciutat, els dracs, els dragolins, altres elements del bestiari i els capgrossos. La mostra estarà oberta fins al 19 maig.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala