Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 8/4/2013

Un restaurant per lluitar contra l'exclusió social
- La Fundació Formació i Treball i Áreas presenten un projecte en el que hi participen 150 joves

L'acte de presentació del restaurant va comptar amb la participació del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, l'alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga, el president de la Fundació Formació i Treball, Manuel Ribas i Pedro Fontana, president executiu d'Áreas, entre d'altres. Foto: Formació i Treball Sant Adrià de Besos acull des del passat divendres D’INS, escola a la que joves en risc d’exclusió social aprenen la teoria d’oficis com el de cuiner o cambrer alhora que posen en pràctica els seus coneixements directament al restaurant instal·lat a les mateixes instal·lacions, obert a tot el públic.

La Fundació Formació i Treball i Áreas, empresa espanyola líder en restauració, distribució comercial i servei integral al viatger, posen en marxa aquesta iniciativa totalment desenvolupada des de l’àmbit privat. D’INSt é com a objectiu principal oferir qualificació en diverses branques de l’hostaleria -un dels sectors que tot i la crisi, ha estat identificat com a un dels que més oportunitats laborals ofereix- a col·lectius especialment vulnerables donada la seva situació socioeconòmica, per tal que després del seu pas per l’establiment s’incorporin a l’entorn laboral normalitzat. La prova pilot realitzada fa pocs mesos així ho certifica: un terç •	150 joves es formaran cada any en diversos oficis d’hostaleria gràcies al projecte de la Fundació Formació i Treball i Áreas. Foto: Formació i Treballd’aquests primers alumnes ha signat ja un contracte laboral amb empreses hostaleres.

Al llarg de l’any, un total de 150 joves tindran el seu primer contacte amb les tasques de cuina i servei a sala en un espai de 475m2 –que inclou restaurant, cuina central, aula de cafeteria, aula hotelera i aula teòrica– de disseny innovador al que fins i tot el mobiliari –llums elaborats a partir de cafeteres, penjadors fets de pals de golf, antigues tauletes...– respira la filosofia de donar segones oportunitats. Alhora, una espai que simula ser una habitació d’hotel és l’entorn al que rebran la seva formació aquells que es preparen per ser cambrer de pisos.

Per crear aquest nou espai d’aprenentatge i inserció, la Fundació Formació i Treball ha sumat la seva experiència de més de vint anys en la formació i inserció laboral de col·lectius vulnerables amb el coneixement profund que Áreas té de l’entorn hostaler, fruit dels seus 666 restaurants repartits per tot el món. Així mateix, grans empreses com Europastry, Unilever, Lavazza, Caffed’Autore, Fritermia, Jemi, Migam, Monitowoc iHostelgrup, entre d’altres,han col·laborat aportant serveis i productes.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala