Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 4/3/2010

El Consorci Badalona Sud compta enguany amb un pressupost de 2.568.000 euros
- L’alcalde de Badalona ha visitat l’Espai de Dones i el d’Atenció Comunitària del Consorci Badalona Sud

Jordi Serra va assistir al plenari del Consorci Badalona Sud. Foto: Ajuntament BadalonaAhir es va celebrar una sessió plenària del Consorci Badalona Sud, l’ens públic que gestiona i executa les actuacions que l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya duen a terme conjuntament als barris del sud d’aquesta ciutat. En aquest plenari s’ha presentat la liquidació del pressupost 2009 i la modificació del pressupost per a aquest 2010 per incorporació de romanents de tresoreria del pressupost de l’any passat.

Durant la sessió s’ha donat compte del Pla d’Actuació de 2009. Durant l’any passat es van desenvolupar i ampliar les línies de treball de lluita contra l’exclusió social, per millorar les polítiques d’ocupació, i de dinamització i intervenció comunitària. Es van incrementar les activitats extraescolars esportives i artístiques, i també les de suport a l’escolarització i de prevenció de l’absentisme i el fracàs escolar. Enguany, el Consorci Badalona Sud continuarà treballant en aquestes mateixes àrees i comptarà amb un pressupost de 2.568.000 euros.

Després del plenari, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor del districte número 6, Ferran Falcó; pel gerent del Consorci Badalona Sud, Miquel Dosta, i altres autoritats, han visitat les instal•lacions de dos espais d’atenció al ciutadà del Consorci Badalona Sud.

En primer lloc s’ha visitat l’Espai de Dones, un servei d’assessorament i dinamització de grups de dones, en què s’informa, s’assessora i s’ofereix atenció psicològica i suport jurídic a dones en situació de risc. Aquest espai es troba situat a la plaça de Sant Roc, 40, local 4.

L’Espai de Dones treballa des del mes de juliol de 2009 a Badalona Sud i des del mes de febrer d’enguany ho fa a la nova seu, amb espais adequats per garantir l’atenció personalitzada, privada i confidencial i a peu de carrer. Durant aquest temps, 290 menors i joves han assistit a tallers de prevencions de relacions abusives d'IES i Cicles Formatius en col•laboració amb el programa Salut i Escola. 10 joves de la Unitat d'Escolarització Compartida han assistit a un taller sobre sexualitat; 118 persones han assistit a tallers i 14 dones han estat ateses en atenció psicològica individualitzada.

A continuació s’ha fet una visita a l’Espai d’Atenció Comunitària (situat a la plaça de Sant Roc, 40, local 2-3), el qual comprèn tres serveis:

El Servei d'Atenció Comunitària del Consorci Badalona Sud. Foto: Ajuntament BadalonaEl Servei de Dinamització i Intervenció Comunitari (SDIC) impulsa actuacions de millora de la convivència i la cohesió social, d’optimització en la gestió de l'espai públic, de suport i assessorament a comunitats veïnals i a entitats socials. També desenvolupa campanyes de sensibilització i suport a iniciatives ciutadanes. El servei està en funcionament des del mes de juliol del 2009, i es van traslladar al nou local el mes de setembre de 2009. Des de llavors s’han atès 57 comunitats de veïns, 47 entitats socials, 64 famílies contactades en el processos participatius i s’ha treballat en la formació de 6 persones.

El Punt d’Informació a Nouvinguts “De tot arreu” desenvolupa actuacions adreçades a afavorir el procés d'acollida, l'acompanyament per la integració, el coneixement de recursos i de la llengua i la millora de la cohesió social, a més de donar eines i suport als serveis, entitats, associacions, centres educatius, centre de salut, etc. Aquest servei funciona des de fa més temps. Des del mes de juliol s’ha ampliat el servei i des del mes de setembre de 2009 treballen al nou local. Aquest 2009 han atès 1.600 consultes d’atenció a usuaris individuals, 2001 consultes d’atenció a personal i equips tècnics del territori. S’han organtizat 11 sessions de formació per a 263 persones en total, adreçats a agents, usuaris, professionals, equips tècnics, entitats, associacions,etc.

També han treballat en accions de mediació intercultural i lingüística al CAP de Sant Roc, AVV Artigues, a l’equip de mediació ciutadana, suport al SDIC, centres educatius, AMPA’s, Serveis Socials, Jutjats, etc.

El Servei de suport a la rehabilitació és un servei d’acompanyament a les comunitats per a la sol•licitud i gestió dels ajuts a la rehabilitació del Projecte d’intervenció integral (Llei de Barris Badalona Sud).


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala