Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 4/4/2013

Xerrades als Casals de Gent Gran amb consells per evitar robatoris al carrer i als domicilis i també les estafes
- La Guàrdia Urbana iniciarà la setmana que ve aquest programa de seguretat adreçat a la gent gran de la ciutat

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa un cicle de xerrades als Casals de Gent Gran amb consells per evitar robatoris al carrer i als domicilis i també les estafes. Foto: Ajuntament de BadalonaL’Ajuntament de Badalona impulsa un nou programa de seguretat dirigit a la gent gran de la ciutat amb l’objectiu de fer arribar a aquest col·lectiu tota una sèrie de consells i informació per prevenir situacions de risc que posin en perill la seva integritat personal i evitar ser víctimes de l’acció dels delinqüents. La Guàrdia Urbana iniciarà la propera setmana un cicle de xerrades als Casals de Gent Gran de la ciutat en que explicarà la forma d’evitar els robatoris al carrer i als domicilis particulars amb un conjunt de recomanacions útils i senzilles d’entendre i també de portar a la pràctica.

Un dels apartats en que els agents posaran un especial èmfasi és el que fa referència a les estafes ja que sovint la gent gran és un col·lectiu molt vulnerable que cau en els paranys dels estafadors. En aquestes xerrades, la Guàrdia Urbana destacarà la importància de no permetre l’entrada als domicilis particulars de desconeguts que no s’identifiquin legalment i de sol·licitar la presència policial davant de qualsevol dubte al telèfon d’urgències 112. Els agents explicaran detalladament els procediments utilitzats pels delinqüents en les estafes més freqüents: les estafes en piràmide i de loteria, els trilers, el tocomocho, l’estampita, el nazareno, l’instal·lador i el desnonat. També es dedicarà una part de la xerrada a comentar els casos d’estafes per internet.

Els agents de la Guàrdia Urbana també donaran pautes sobre seguretat vial amb consells específics en el terreny de la prevenció de situacions de risc en els desplaçaments a peu per evitar accidents i atropellaments.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que aquest programa és una mesura de política social per als més dèbils que s’ha posat en marxa “en constantar que aquest col·lectiu esdevé en ocasions una diana massa fàcil per als delinqüents sense escrúpols que s’aprofiten de la situació de fragilitat d’algunes d’aquestes persones”. “La prevenció amb la gent gran en matèria de seguretat és una actuació prioritària per a aquest Govern, per la qual cosa les xerrades de la Guàrdia Urbana serviran perquè aquest col·lectiu s’adoni que estant alerta i posant en pràctica consells molt simples s’eviten possibles situacions de risc”, ha afegit.

La primera de les xerrades tindrà lloc la propera setmana al Casal de Gent Gran de Can Mercader i comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala