Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 18/3/2013

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va atendre gairebé 6.000 consultes durant l’any 2012
- La majoria de demandes s’han centrat en la telefonia mòbil, la fixa, i Internet; i també en els serveis bancaris

El passat divendres es van presentar les memòries 2012 de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. Foto: Ajuntament BadalonaL’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va atendre 6.000 consultes aproximadament durant l’any 2012, la majoria de les quals eren referides a la telefonia mòbil, la fixa i Internet. Una altra tipus de demanda que ha crescut molt durant aquest any és la relativa als serveis bancaris, sobretot pel que fa a les participacions preferents. La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha donat a conèixer avui aquestes dades, tot coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Consumidores.

Les 6.000 consultes rebudes durant l’any 2012 han acabat derivant en 1.745 expedients tramitats. D’aquest total hi ha hagut 1.069 reclamacions, 575 queixes i 101 denúncies.

Per altra banda, s’han fet 253 inspeccions d’establiments comercials, 105 de les quals han estat motivades per denúncies dels consumidors. Les altres 148 han format part de campanyes concretes com la dels forns de pa, impulsada pel Gremi de Flequers, la Generalitat i el Síndic de Greuges per tal de garantir que el pa que es ven a la ciutat compleixi amb les mesures sanitàries. Altres campanyes han estat les de control de les rebaixes, els preus amb IVA o l’etiquetatge.

Durant aquest any, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor preveu continuar la campanya d’inspecció informativa en zones comercials. L’objectiu és fer un retrat de les zones comercials pel que fa a requisits d’informació als consumidors. D’aquesta campanya ja es va fer una prova pilot al novembre de 2012 en 218 establiments de la Salut, Llefià, Sant Mori, Artigues i el Centre Comercial Màgic. També es continuarà amb la vigilància i el control de la venda de pa.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha indicat que “tot i que el consumidor ara està més protegit que mai, encara hi ha molta feina per endavant per millorar els procediments de defensa dels seus interessos”. En aquest sentit, ha explicat que “aquest any es continuaran fomentant les activitats per tal de conscienciar els establiments i els consumidors de l’impacte positiu de la inspecció sobre l’economia, la competència, la qualitat, la seguretat i la salut”.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala