Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 14/3/2013

Comencen les obres d'urbanització de l'entorn del proper edifici del mercat del Fondo
- S'iniciaran la propera setmana

Proper inici de la reurbanització de 4.500 m2 de l’entorn del proper  edifici del mercat municipal del Fondo, a Santa Coloma de Gramenet. Foto: Ajuntament Santa ColomaLa propera setmana l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet comença les obres d'urbanització de l'entorn del nou edifici del Mercat municipal del barri del Fondo -denominat Edifici Fondo- actualment en fase de construcció i que suposarà un multiequipament amb, a més del mercat municipal, una biblioteca i una llar d’infants pública.

El projecte d’obres que s’inicia la propera setmana suposarà la millora de l'entorn més immediat del proper mercat municipal del barri, uns 4.500 metres quadrats d'espai urbanitzat, que tindrà una implicació directa en la dinamització comercial del Fondo i en la millora de la mobilitat i accessibilitat dels veïns i veïnes de la zona, a més de la consolidació d’aquesta nova centralitat per la ciutat.

Peatonalització de carrers

Aquest projecte inclou la urbanització de diferents carrers i espais amb l'objectiu de convertir aquestes vies en plataforma única, és a dir amb un mateix nivell de calçada i voreres, per afavorir el passeig i el gaudi de la ciutadania, i alhora més seguretat per als vianants amb la pacificació del trànsit rodat.

En concret, es milloraran, entre altres carrers, el de Mossèn Jacint Verdaguer, en el tram comprès entre Dalmau i Bruc, el carrer de Bruc, entre Jacint Verdaguer i les escala que uneixen amb el carrer de Massenet, carrer Massenet entre Dalmau i Doctor Pagès, el carrer de Dalmau, entre Massenet i Jacint Verdaguer, i el passatge del Mercat i els seus actuals escala. En totes aquestes vies, es renovarà el paviment, l'enllumenat públic, el mobiliari urbà i arbres, a més de la renovació del clavegueram on cal, entre altres millores.

Restriccions de trànsit durant les obres

La millora de carrers es realitzarà en dues fases, per minimitzar les molèsties als veïns i veïnes. La intervenció implicarà talls del trànsit rodat en aquestes vies encara que es permetrà, en la mesura del possible, l'accés als aparcaments particulars de la ciutadania. Amb la primera de les fases, que comença la propera setmana, s'afectarà els carrers del perímetre immediat de l'edifici Fondo, és a dir, el carrer de Massenet, entre Dalmau i Bruc, i Jacint Verdaguer, entre d’altres. En aquest sentit, es desviarà el trànsit dels vehicles i autobusos que vagin sentit riu per la rambla de Sant Sebastià, encara que es garantirà el pas de vianants durant tot el procés. La càrrega i descàrrega dels comerços s'ha de fer en els espais específics que es condicionen per a això. La renovació del clavegueram dels carrers de Massenet i Dalmau implicarà certes afectacions a la circulació de vianants, per als que s'habilitaran zones de pas senyalitzades.

El projecte de millora d'aquestes vies complementa el projecte de l'Edifici Fondo, que suposarà en conjunt una nova imatge per al barri i per la ciutat.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala