Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 1/3/2013

Les escoles públiques i concertades organitzen jornades de portes obertes per explicar el projecte educatiu i el funcionament de cada centre
- De l’11 al 22 de març es farà la campanya de preinscripció escolar

Les escoles públiques i concertades organitzen jornades de portes obertes per explicar el projecte educatiu i el funcionament de cada centre. Foto: Ajuntament BadalonaLes escoles públiques i concertades de Badalona han organitzat durant aquests dies jornades de portes obertes perquè tots els pares puguin conèixer directament com funciona el centre on volen escolaritzar els seus fills.

Les jornades de portes obertes a les escoles públiques i concertades de Badalona tenen com a objectius:

• Explicar el projecte pedagògic de l’escola

• Explicar el funcionament diari del centre (com funciona el menjador, l’acollida dels infants, quines són les activitats extraescolars...)

• Mostrar les instal·lacions del centre, en particular les aules que ocuparan els nens i nenes més petits que faran P3

• Conèixer part de l’equip docent del centre

• Compartir amb el personal del centre educatiu els dubtes que poden tenir els pares

• Conèixer el procés de preinscripció que ha de fer la família

La majoria de centres escolars de la ciutat organitzen jornades de portes obertes, tot i que hi ha alguns centres concertats que prefereixen la fórmula de visites acordades amb els pares i mares. En concret, 34 escoles públiques d’infantil i primària, 12 instituts públics i 12 centres concertats organitzen jornades de portes obertes, mentre que altres 12 escoles utilitzen la fórmula de visites concertades. La informació sobre la data concreta d’aquestes jornades de portes obertes a cada centre educatiu es pot trobar als cartells anunciadors de les pròpies escoles i a la pàgina web de l’Ajuntament (www.badalona.cat).

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “és recomanable que les famílies s’acostin a les escoles i instituts per tal de conèixer-los de primera mà ja que escollir el centre on s’educaran els seus fills i on passaran gran part de la seva vida és una decisió important”.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, demà divendres 1 de març, a les 17 hores, l’escola Badalona Port (carrer Indústria, 271) i el proper dimarts 5 de març, també a les 17 hores, l’escola Montigalà (avinguda Comunitat Europea, 16-18). En relació a aquestes dues visites l’alcalde de Badalona ha indicat que “el Govern municipal aposta pel creixement de les escoles Badalona Port i Montigalà i dóna suport als equips docents i les famílies en la seva tasca conjunta al capdavant dels dos centres”.

Tràmits per a la preinscripció escolar

La campanya de preinscripció escolar per a les etapes d’educació infantil, de primària i de secundària obligatòria per al curs 2013-2014 es farà de l’11 al 22 de març. Els tràmits de la preinscripció s’han de fer prioritàriament al centre escolar triat en primera opció. També es poden fer a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), ubicada a l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12) en horari d’atenció al públic.

Cada família amb infants per escolaritzar a P3 (nascuts el 2010) i a 1r d’ESO (nascuts el 2001) rebrà al seu domicili una carta de l’Ajuntament de Badalona explicant els terminis de la inscripció. La carta inclou la Guia d’informació educativa, que recull tota la informació dels centres de la ciutat així com un plànol amb la delimitació de les zones educatives. A la pàgina web de l’Ajuntament es pot consultar també aquesta guia educativa amb el plànol de les zones escolars i tota la informació sobre la preinscripció i les jornades de portes obertes.

L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) atén tots els ciutadans que vulguin informació o tinguin dubtes sobre el procés. A la pàgina web de l’Ajuntament es publica tota la informació detallada del procés de preinscripció. La pàgina web del departament d’Ensenyament de la Generalitat actualitza la informació detallada del procés de preinscripció i hi afegeix notícies durant els diferents moments importants del procés.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala