Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 26 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 26/2/2013

El nombre de delictes i faltes a Badalona va disminuir un 2,40 per cent l’any 2012 respecte a l’any anterior
- Presentat l'informe que recull el balanç delinqüencial a la ciutat on destaca que la xifra de detencions va augmentar un 5,72 %

L’alcalde de Badalona i els responsables de Mossos d’Esquadra i de Guàrdia Urbana han presentat l’informe que recull el balanç delinqüencial a la ciutat on destaca que la xifra de detencions va augmentar un 5,72 per cent. Foto: Ajuntament BadalonaL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest migdia l’informe que recull les dades estadístiques del balanç delinqüencial en aquesta ciutat de l’any 2012. L’acte ha comptat amb la presència del 3r tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; la cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Badalona, la intendenta Rocio Rubio, i l’intendent cap de la Guàrdia Urbana, Antonio Piña.

En aquesta roda de premsa, s’ha posat de relleu que el nombre de delictes i faltes va disminuir en aquesta ciutat un 2,40% l’any 2012 respecte a les dades de l’any anterior. Per altra banda, la xifra de detencions va augmentar un 5,72%.

L’informe especifica que durant l’any 2012 es van cometre 8.154 delictes i 4.959 faltes, xifres que sumen un total de 13.113 fets penals. Aquesta quantitat és un 2,40% inferior a la registrada l’any 2011, amb un total de 13.436 delictes i faltes.

Cal destacar que els delictes contra les persones (homicidis, assassinats, lesions i agressions sexuals) van disminuir un 4,65% aquest passat 2012. Pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit (conducció sota els efectes de l’alcohol, negativa a sotmetre’s a les proves i altres delictes relatius al trànsit), aquesta xifra va baixar un 11,68% en relació a les dades del 2011. Quant als delictes contra el patrimoni (robatoris i furts), aquests casos van ser els més nombrosos durant el 2012, amb un total de 6.788, una xifra però que també va ser inferior en un 0,45% a la registrada l’any 2011.

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, cal destacar el descens registrat en els robatoris amb violència a l’interior de domicili, que han baixat un 41 per cent respecte l’any anterior, arribant a un 64 per cent de la resolució dels casos. Cal recordar que el departament d’Interior manté activat a tot Catalunya el Programa Operatiu Específic (POE) Habitatge al seu nivell màxim per tal de prevenir robatoris a domicilis.

L’informe mostra que els delictes contra la salut pública han augmentat un 55% i que els delictes comesos contra l’ordre públic han pujat un 2,48%. L’alcalde de Badalona ha relacionat directament aquests increments amb la detecció d’un major nombre de casos delictius per l’augment de la xifra d’inspeccions realitzades en establiments d’alimentació i restauració i també a causa del major control pel compliment estricte de les ordenances municipals. L’apartat d’altres delictes, que inclou els casos de maltractament en l’àmbit familiar, la violència en l’àmbit familiar i altres, també ha disminuït un 11,53%.

Pel que fa a les detencions, durant l’any 2012 se’n van practicar 2.201, un 5,72% més respecte a l’any anterior, quan n’hi va haver 2.082. L’alcalde de Badalona considera que aquesta xifra demostra que la coordinació i la suma d’esforços entre els diferents cossos policials és bàsica per continuar amb aquesta línia de treball encaminada a millorar i reforçar la seguretat de la ciutat.

Xavier Garcia Albiol ha afirmat que “més enllà que el context social és complicat, el fet que les dades indiquin una tendència a la baixa, demostra que el camí que s’està seguint és l’adequat”. L’alcalde de Badalona ha afegit que “encara queda molt per fer, especialment en determinats barris de la ciutat”.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala