Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 5/2/2013

Adif es compromet a arranjar rpidament el tancament de seguretat de les vies del ferrocarril i la neteja dels marges
- I el projecte per aixecar les vies del tren a l’alada del port i poder construir un pas inferior per a vehicles i persones

Adif es compromet a arranjar ràpidament el tancament de seguretat de les vies del ferrocarril i la neteja dels marges. Foto: Ajuntament de BadalonaL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha obtingut del Ministeri de Foment i de l’ens Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) el compromís que de manera ràpida es repararan les tanques que configuren el tancament de seguretat de les vies del tren al seu pas per Badalona. En diversos indrets del traçat del ferrocarril, però especialment a la zona del port, a la Rambla i al carrer de Santa Madrona, les tanques que separen la via pública de les vies del tren estan trencades o caigudes, amb el perill que això suposa, ja que permet el pas de vianants. El compromís d’Adif també inclou la neteja dels marges de les vies, tant d’herbes i matolls com d’escombraries.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, es va reunir ahir dilluns a la seu del Ministeri de Foment a Madrid amb el subdirector general de Planificación y Proyectos de la Dirección General de Ferrocarriles, Jorge Ballesteros, i amb el director general de Patrimonio de Adif, Alfredo Cabello. L’alcalde va estar acompanyat del gerent de Territori de l’Ajuntament de Badalona, Xavier Salvà, i pel gerent de Marina de Badalona, Imanol Sanz.

Un altre tema tractat durant la reunió d’ahir va ser el del trasllat i aixecament de les vies del tren a l’alçada del port per poder construir un pas subterrani per a vehicles i persones en l’espai que hi ha entre el carrer de Ponent i el canal del port. En relació a aquesta qüestió, Adif s’ha mostrat molt receptiu, per la qual cosa els responsables municipals consideren que aquest projecte podria quedar desencallat en els propers mesos. Fins ara, Adif s’havia mostrat reticent a aquests moviments de les vies al·legant raons tècniques, motiu pel qual el projecte portava molts anys aturat.

El pas sota les vies del tren per a vehicles i persones sentit muntanya-mar servirà per millorar la connexió del barri del Gorg i de tota la ciutat amb el port. Les obres de construcció d’aquest pas aniran a càrrec de Marina de Badalona.

D’altra banda, l’alcalde de Badalona i Adif han coincidit en la importància de poder desenvolupar el dret d’edificabilitat de les parcel·les que aquesta empresa pública té a l’entorn del port, amb les conseqüents obligacions d’urbanització dels solars. La previsió és que Adif pugui posar els terrenys de la seva propietat a subhasta en un termini raonable de temps. Adif té drets d’edificabilitat sobre 300 pisos, 40 dels quals serien de protecció oficial.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha valorat molt positivament la reunió mantinguda amb els responsables del Ministeri de Foment perquè “ha permès que la ciutat estigui a les portes de desencallar una qüestió tant important com el pas subterrani que feia molts anys que estava bloquejada”. “Per desenvolupar el projecte del port i donar viabilitat al canal és del tot imprescindible construir aquest accés per a persones i vehicles sota les vies del tren i ara ja tenim el compromís d’Adif que aquest projecte tirarà endavant”, ha afegit.

Notcies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala