Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 9/1/2013

Els afectats per la promoció immobiliària de La Catalana omplen la sala de plens
- La construcció dels habitatges socials s’ha paralitzat per falta de finançament i les famílies demanen que el consistori retorni e

El darrer ple municipal del consistori adrianenc va començar deu minuts tard per esperar totes les persones que hi volien entrar. Normalment mig buida durant les sessions mensuals, la sala de plens es va omplir d’afectats per la promoció d’habitatge social que s’havia de construir a la nova Catalana i que finalment no es farà per falta de finançament (tal i com ja vam informar el passat mes de juny: http://www.areabesos.com/noticia/2731_40_cooperativistes_de_sant_adria_es_queden_sense_pis_a_la_catalana_per_falta_de_finanament). Les 40 famílies afectades per aquest problema es van concentrar mitja hora abans del ple davant la casa de la vila, i a les set de la tarda van entrar al ple per escoltar el que els seus representants els responien a la seva demanda: ja que no hi haurà pis, volen que l’ajuntament els retorni els diners que han pagat per construir en terreny públic. En total, cada familia ha pagat ha uns 40.000 euros. Els afectats per la promoció immobiliària de La Catalana omplen la sala de plensL’alcalde, Jesús María Canga, es va comprometre a reunir-se amb els afectats el proper 15 de gener, a les 20 hores, a la mateixa sala de plens. Per Canga, “la mala información ha provocat un rebuig cap a l’ajuntament que sempre ha volgut estar al costat de les famílies afectades”. L’alcalde reconeix que l’ajuntament “vol retornar els diners, però ara no es possible retornar-los tots”. L’edil adrianenc va afirmar que l’ajuntament “també se sent estafat i indignat amb aquest tema” i que si arriba el moment de demandar la cooperativa els faran costat.

El consistori va fer públic un comunicat de premsa en relació a aquest tema poc després del ple de desembre, en el que responsabilitzava la cooperativa Habitatges Veïnals de tot el que ha succeït. Aquest és el comunicat sencer:

1. Segons ha informat HABITATGES Veïnals SCCL, que pertany a la CONFAVC (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya), aquesta cooperativa no ha aconseguit el crèdit per construir la promoció de pisos tal i com es va comprometre. L’Ajuntament ha intentat facilitar el procés, i en aquest sentit ha modificat 2 vegades el conveni per endarrerir els terminis de pagament. Per tant, si els pisos no es poden construir l' única responsable és la cooperativa Habitatges Veïnals

2. L’Ajuntament va vendre un terreny públic a la cooperativa per a la construcció dels habitatges i va informar a tota la ciutadania dels plans de construcció de la promoció, com sempre que s’han fet pisos en terrenys públics, però en cap cas té cap responsabilitat en la seva edificació. Les persones afectades tenen relació legal amb Habitatges Veïnals i no amb l’Ajuntament.

3. Per tant volem tornar a remarcar que la responsabilitat de la gestió dels habitatges és de la cooperativa Habitatges Veïnals (CONFAVC) i no de l’Ajuntament. Malgrat això, cal dir que des del primer moment l’Ajuntament ha estat al costat de les persones afectades i continuarà treballant per intentar trobar una solució.

Els pressupostos hauran d’esperar gener

Al ple de desembre s’haurien d’haver presentat els pressupostos per l’any vinent, però finalment aquest tema s’ha traslladat al gener. El ple que es va dur a terme el 27 de desembre va tenir un marcat caràcter social, amb l’aprovació d’elevar a les administracions pertinents el registre de persones de Sant Adrià afectades per les participacions preferents, el rebuig contra la pujada de les taxes judicials i el compromís de continuar amb el servei de teleassistència, del que es beneficien 668 habitants de la ciutat, tot i que el govern central ha retallat el pressupost en aquest terreny. Tant la Diputació de Barcelona com el consistori treballen plegats per destinar més partides perquè com va dir la regidora de CiU Mireia Hernández, “aquesta moció no s’ha de pensar en xifres, sinó en persones”. Els convergents van demanar també que es treballés perquè les 110 persones que estan en llista d’espera puguin beneficiar-se del servei de teleassistència.

El debat ideològic es va fer més evident encara en la moció que defensava el model d’escola catalana, que va enfrontar l’equip de govern (PSC, ICV-EUiA) i CiU contra el PP. Tot i que la moció parlava d’una proposta de llei educativa que anava en contra de la igualtat per ser una “reforma segregadora”, la qüestió de la llengua va ser de nou la més utilitzada en els discursos dels regidors i regidores.

En el torn de preguntes, CiU va tornar a reclamar el protocol de selecció per futurs plans d’ocupació, que la regidora de Promoció Econòmica, Filo Cañete, va asegurar que està gairebé a punt.

Aquí teniu el video sencer del ple de desembre de Sant Adrià:

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala