Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 24/2/2010

Campus de l'Alimentació de Torribera: referent en nutrició
- Per al curs 2010-2011 s’iniciaran dos nous graus: Nutrició Humana i Dietètica i Tecnologia dels Aliments, que incorporaran uns 160

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, van tenir la setmana passada una trobada amb el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, per a fer el seguiment i continuar treballant en el desenvolupament de les actuacions que es duen a terme al Recinte Torribera de Santa Coloma, en el marc del nou Campus de l’Alimentació ubicat en aquesta ciutat.

En el procés de desenvolupament de l’acord entre les dues institucions s’han rehabilitat dos edificis noucentistes de l’esmentat recinte, Gaudí i Verdaguer. D’altra banda, abans de Setmana Santa s’ha previst que finalitzi la rehabilitació d’un tercer edifici (Marina), que s’afegirà al complex docent en funcionament, ubicat als edificis de La Masia i La Torre, on s’imparteix des de fa anys la formació de la diplomatura de Nutrició del centre adscrit CESNID.

Així mateix, el rector Dídac Ramírez va informar l’alcaldessa, Núria Parlon, que a partir del proper curs 2010-2011 s’iniciaran al Campus de l’Alimentació de Torribera dos nous graus: Nutrició Humana i Dietètica i Tecnologia dels Aliments, la qual cosa significarà la incorporació de prop de 160 nous alumnes l’any.

D’altra banda, el projecte preveu també l’impuls al desenvolupament d’un projecte interdisciplinari amb la implicació de centres universitaris i sanitaris i d’empreses vinculades a la nutrició per crear un eix del coneixement a partir de grups de treball, decisió i reflexió entorn a les necessitats de la zona.L'alcaldessa Núria Parlon amb Antoni Fogué i Dídac Ramírez. Foto: Ajuntament Santa Coloma

En aquest sentit, Dídac Ramírez assegura que «la naturalesa del projecte és la d’un campus universitari que esdevingui un referent en nutrició, en què ha de tenir un pes important la interdisciplinarietat». Per a Ramírez, «el campus de l’Alimentació de Torribera serà un paradigma d'organització universitària que suposarà un salt qualitatiu en la vida i en el ritme del recinte i de la ciutat».

Durant la reunió també es van abordar el planejament contemplat per al recinte per al posterior desenvolupament del campus Torribera que s’executarà posteriorment. Ara com ara s’està fent un estudi per conèixer quines infraestructures requerirà el nou campus universitari a mitjà i a llarg termini per dur-hi a terme la tasca docent, de recerca i de transferència i innovació. Alhora, caldrà complementar-ho amb la millora dels accessos i la mobilitat.

Les tres institucions presents a la reunió van destacar que «es generarà un espai de coneixement que abasta les entitats de l’entorn (Campus Torribera, Campus del Besòs, Hospital Germans Trias i Pujol -Can Ruti- i L’Hospital de la Fundació de l’Esperit Sant).

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha manifestat la necessitat «d’impulsar la comunicació i la difusió amb l’entorn, creant un espai de reflexió obert a la ciutat perquè és un projecte que beneficia clarament la ciutadania», benefici que també ha destacat el president de la Diputació de Barcelona perquè «suposarà nous serveis, infraestructures i comunicacions a l’abast de la ciutat».

Les institucions es comprometen a dur a terme totes les actuacions respectant i mantenint l’entorn i qualitat mediambiental i fent compatible la distribució dels equipaments científics i tecnològics necessaris amb la distribució de les zones marcades segons les activitats previstes en el recinte, com ara les esportives, les sanitàries i les d’oci, entre d’altres.

La dinamització i la transformació que està experimentat el Recinte Torribera es pot veure fins al 27 febrer en l’exposició instal·lada a l’Edifici Històric de la UB «Les institucions transformen Torribera». Coincidint amb la mostra, el dimarts 23 de febrer tindrà lloc a l’Aula Magna una sessió informativa dels graus de Ciència i Tecnologia dels Aliments i de Nutrició Humana i Dietètica.

Ara fa un any, els representants de les tres institucions que impulsen el projecte del campus de l’Alimentació de Torribera, el rector de la UB Dídac Ramírez, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el primer tinent d’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Joan Carles Mas, van inaugurar aquesta exposició amb motiu de la presentació de les obres que s’han iniciat al campus. L’exposició, que inicialment es va instal·lar a l’edifici La Masia del Recinte Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, i que amb un caire itinerant s’ha traslladat recentment de la Facultat de Farmàcia a l’Edifici Històric, recull la situació actual del Campus Torribera i tota la planificació futura que es preveu dur-hi a terme.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala