Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 16/11/2012

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i la Creu Roja Barcelonès Nord posen en marxa el Programa d’Aliments Solidaris
- Adreçat a famílies en situació de vulnerabilitat

El president provincial de Creu Roja Barcelona, Josep Quitet , la  regidora de Benestar i Famílies, Loli Ocaña, la presidenta de  l'Assemblea Comarcal de Creu Roja al Barcelonès Nord, Rosa Marco, la  regidora de Relacions Institucionals, Isabel Marcuello i la regidora  d'Infància, Pepi Pérez, durant la signatura del conveni. Foto: Ajuntament Sant AdriàAhir es va presentar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Adrià de Besós i la Creu Roja Barcelonès Nord per desenvolupar el Programa d’Aliments Solidaris a la ciutat, enmig d’un context de crisi social i augment de persones que cada vegada necessiten ajuda alimentària bàsica. Aquesta col·laboració neix fruit de l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs a través de Creu Roja al fons d’aliments de la PAC (Política Agrària Comuna) del Programa d’aliments de la Unió Europea.

Amb aquest programa es pretén donar suport alimentari a 150 famílies de Sant Adrià de Besós que es troben en situació econòmica precària. Els Serveis Socials del municipi són els encarregats de determinar les famílies perceptores d’aliments segons uns criteris d’inclusió i exclusió degudament baremats. El lliurament dels aliments anirà a càrrec de voluntaris de Creu Roja amb suport tècnic de personal de l’Ajuntament i de la institució humanitària.

Previ a l’inici de la distribució dels aliments, s’han realitzat 5 sessions informatives adreçades a les famílies participants per poder explicar el funcionament del programa i resoldre els dubtes vers aquest. La participació ha estat un èxit i ha tingut una molt bona acollida entre els beneficiaris.

El lliurament dels aliments s’inicia aquest dijous 15 de novembre, en un local propietat de l’Ajuntament amb una metodologia de lliurament que evita temps d’espera i garanteix una atenció personalitzada a les famílies.

Creu Roja i Ajuntament de Sant Adrià

Aquest acord de col·laboració va més enllà del Programa d’Aliments Solidaris, ja que amb aquest els ciutadans de Sant Adrià de Besós també es podran beneficiar de programes annexes al conveni que la Creu Roja pugui desenvolupar amb fons propis o provinents d’altres finançadors.

Un exemple clar és que, des d’aquest mes de setembre, 10 persones majors de 65 anys en situació d’exclusió social s’han pogut beneficiar del Servei de Proximitat que la Creu Roja realitza gràcies al finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad ; aquest consisteix en fer un seguiment individualitzat dels participants del projecte mitjançant trucades telefòniques i visites domiciliàries, a l’hora que es dóna suport en l’alimentació, distribuint kits amb aliments adaptats per a persones grans i amb productes d’higiene personal.

De la mateixa manera, Creu Roja també col·labora amb el municipi, aportant al magatzem productes de la Plataforma Logística Humanitària, provinents de donacions d‘empreses del territori català compromeses amb la Institució.

Campanyes de Recollida d’Aliments i de Sensibilització

Per garantir una continuïtat en la distribució de l’ajuda alimentària, les dues institucions sumem esforços i portem a terme una campanya conjunta de Recollida d’Aliments entre els ciutadans del municipi; fent participar activament també a d’altres entitats vers aquesta acció solidària.

Tenint en compte la naturalesa del programa, que cobreix necessitats bàsiques, es considera essencial fer de forma simultània a la recollida, una campanya de sensibilització per tal de difondre els valors i eradicar els prejudicis que a vegades existeixen vers les persones perceptores d’aliments, així com informar sobre com funciona el programa, qui pot ser destinatari i com es finança per tal de motivar al compromís social.

La primera campanya es portarà a terme fins a les festes de nadal i es farà una recollida selectiva d’aliments pactats amb cadascuna de les entitats participants. Igualment, hi haurà 7 Punts de Recollida d’Aliments distribuïts per diferents espais del municipi, per facilitar a tota la població la col·laboració.

Convidem doncs a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en aquest acte solidari. Del 3 de desembre de 2012 al 5 de gener de 2013 podran portar els productes als següents punts de recollida:

•CIOD (c.Escoles, 10)

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de dilluns a dijous, de 15 a 19 h

•Biblioteca Sant Adrià (pl. de Guillermo Vidaña, s/n)

Horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h i dimarts, divendres i dissabtes, de 10 a 13 h

•Llar de jubilats de Via Trajana (av. Ferrocarril, 11-13)

Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 hEdifici Besòs (pl. de Francesc Micheli, s/n)

Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h

•Biblioteca Font de la Mina (c. de Ponent, 21-25)

Horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h i dimecres i dijous, de 10 a 13 h

•Edifici Fiveller (c. de Joan Fiveller, 11-13 )

Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h

•Casal Cívic Besòs (c. de Jaume Huguet, s/n)

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15 a 21 h i dissabte i diumenge, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h

Els productes que es recullen en aquesta campanya són potitos infantils, llet de continuació, galetes, fideus de sopa, sucre, i cacao soluble.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala