Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 28 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 9/11/2012

El Museu Blau organitza una sortida per conèixer les espècies exòtiques invasores al Parc Fluvial i la desembocadura de Besòs
- Serà el proper dissabte, 24 de novembre

El Museu Blau organitza una sortida per conèixer les espècies exòtiques invasores al Parc Fluvial i la desembocadura de Besòs.El pròxim 24 de novembre el Museu Blau es posa les botes i agafa els binocles per sortir a observar les espècies exòtiques invasores al Parc Fluvial i la desembocadura del Besòs. Primer de tot, el biòleg, Andreu Salvat, donarà una xerrada sobre la gestió de les invasions biològiques als nostres rius al mateix Museu Blau on es podrà visitar l’exposició “Aliens! La invasió de les espècies exòtiques”.

L’activitat emmarcada dins de la Setmana de la Ciència 2012 té com a objectiu explicar quines són les espècies exòtiques invasores i si totes provoquen el mateix dany al nou habitat. I és que aquest tipus d’espècies representen una greu amenaça per a la biodiversitat però no totes provoquen els mateixos riscos per al seu nou medi com explica l’exposició del Museu Blau “Aliens! La invasió de les espècies exòtiques” que restarà oberta fins el 31 de gener del 2013.

Les espècies invasores han provocat que la desembocadura del riu Besòs sigui un hàbitat ric en flora tropical, de fet, segons el biòleg, Andreu Salvat, durant la visita es podran detectar plantes dels cinc continents. Els rius com el Besòs, són especialment sensibles i propensos a la incorporació forçada o accidental d’espècies estrangeres que modifiquen l’ecosistema i amenacen la biodiversitat pròpia de l’hàbitat. Durant la visita s’intentarà observar diverses espècies invasores com el cranc de riu i la tortuga de Florida.

El cranc de riu americà va ser introduït fa uns 30 anys. L’objectiu era que proliferés i es pogués vendre als mercats. Però el cranc portava una malaltia que ha provocat l’extinció del cranc autòcton del país. I és que les espècies invasores també són transmissores de malalties. Un altre exemple és la tortuga de Florida. Aquest tipus de rèptil ha arribat als rius com a conseqüència d’alliberaments incontrolats per part de particulars i està desplaçant a la tortuga de rierol i la tortuga d’estany.

Activitat emmarcada dins de la Setmana de la Ciència 2012.

A partir de 10 anys.

11 h. Xerrada: “La gestió de les invasions biològiques al nostres rius”

11.25 h. Breu recorregut per l’exposició “ALIENS! La invasió de les espècies exòtiques”

11.40 h. Desplaçament, a peu, des del Museu Blau al Parc Fluvial del Besòs

12.10 h. Sortida de camp Parc Fluvial i desembocadura del Besòs

13.30h. Cloenda A càrrec d’Andreu Salvat, biòleg.

L'activitat és gratuïta però és necessària inscripció prèvia (màxim 25 persones) i cal portar binocles, indumentària i calçat adequat per una sortida al camp.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala