Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 11/10/2012

Els ciutadans adrianencs a l'atur podran treballar el dia de les eleccions
- Un acord del govern municipal permetrà la contractació de 23 persones pel 25N

Els adrianencs i les adrianenques podran ser representants de l’Administració en les eleccions del 25 de novembre.L'equip de govern adrianenc (PSC i ICV-EUiA) ha acordat contractar a 23 persones residents a Sant Adrià que estiguin a l'atur perquè representin a l'administració als col·legis electorals durant els comicis del 25 de novembre al Parlament de Catalunya. Els escollits hauran de fer feines logístiques, així com comunicar el resultat de les eleccions mitjançant PDA's i qualsevol incidència que es produeixi. Una feina que fins ara desenvolupaven treballadors de l'administració municipal. Segons la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Adrià, Isabel Marcuello, "no hi ha hagut cap problema amb el personal de l'administració local perquè s'han solidaritzat amb les persones que ho estan passant malament". Aquesta és la idea, "ajudar a pal·liar la situació de les famílies que no cobren cap prestació econòmica", comentava el comunitat de premsa que anunciava la mesura. 

Les persones que vulguin optar a aquest dia de feina hauran de complir una sèrie de requisits: ser major d'edat, residir a Sant Adrià, estar inscrit a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Sant Adrià, tenir el graduat d'ESO, (tot i que es tindrà en més consideració títols superiors de Batxillerat o Grau Formatiu Superior), conèixer català i castellà, disposar de telèfon mòbil i coneixement de la ciutat. Les persones interessades hauran de presentar la documentació necessària (original DNI o NIE i fotocòpia; dades bancàries, certificat d'inscripció a l'OTG de Sant Adrià, i original i fotocòpia de la titulació acadèmica) i la instància emplenada a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (a la planta baixa de l'Ajuntament) des del proper dilluns fins el 24 d'octubre. Al dia següent es farà pública la llista de les persones presentades, que participaran en un sorteig públic, durant el ple d'octubre, que sel·leccionarà les 23 persones i els 23 substituts. Els escollits pel sorteig hauran de fer un curset de formació que durarà dos dies. Les persones contractades cobraran entre 120 i 150 euros, que pagarà la Junta Electoral Central. "Encara que no sigui massa, si amb això poden pagar les factures del mes o omplir la nevera, ja serà molt", comenta Marcuello. Per tal que la informació arriba a tothom, s'ha publicat un ban que està disponible a la pàgina web de l'Ajuntament (www.sant-adria.net), a les pantalles informatives del carrer i als equipaments municipals. "També hem enviat la informació a les associacions de veïns, perquè volem que arribi a tothom", informa la primera tinenta d'alcalde.    

Isabel Marcuello afirma que "aquest és el primer pas, però treballarem amb la resta d'ajuntaments per fer un front comú i aconseguir canvis en les legislacions electorals". La idea que tenen en ment és que les persones que treballin a les meses durant les eleccions també estiguin a l'atur i així poder pal·liar la mala situació econòmica d'aquest col·lectiu.   


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala