Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 19/9/2012

Santa Coloma s'adhereix el dissabte a la Setmana de la Mobilitat
- Amb una jornada informativa i lúdica al parc fluvial del Besòs

Santa Coloma s'adhereix el dissabte a la Setmana de la Mobilitat   amb una jornada informativa i lúdica al parc fluvial del Besòs. Foto: Montse PallarèsEn el marc de la Setmana de la Mobilitat sostenible i Segura, que se celebra del 22 al 29 de setembre a Catalunya, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s'ha adherit amb diferents activitats i propostes per a la ciutadania. Per una banda, aquest proper dissabte 22 de setembre s'instal·larà un punt d'informació sobre el Pla de Mobilitat Urbana local al passeig de la Salzereda, al costat del Pont Vell de Santa Coloma, i uns informadors explicaran a les persones interessades els diferents aspectes relacionats amb aquest projecte que actualment es troba en fase de diagnosis, l’objectiu del qual es planificar les estratègies de mobilitat sostenible del municipi per als propers 6 anys. El Punt d'informació està obert al públic en horari de matí i tarda (de 11 a 14:00 i de 16 a 18:00 hores).

Servei gratuït de bicicletes al parc Fluvial del Besòs

En paral·lel, el mateix dissabte, s'oferirà un servei gratuït de bicicletes perquè les famílies que ho desitgin puguin passejar pel carril bici del parc fluvial del Besòs i alhora es proposarà un circuït infantil de bicicletes amb delimitació de carrils per a realitzar proves d'habilitat sobre rodes.

Pla de Mobilitat Urbana per a Santa Coloma de Gramenet

També en el marc de la Setmana de la Mobilitat, el proper 27 de setembre, a les 19:00 h, es presentarà a la ciutadania el Pla de Mobilitat Urbana (Sala d'actes del Centre Cívic del Riu), en la fase de diagnosi. Aquesta fase s’ha realitzat avaluant aspectes tècnics (dades estadístiques d’usuaris de metro i bus a Santa Coloma, estudi del flux de vehicles, número de vianants, censos de vehicles, etc.) i s’ha completat amb el procés de participació ciutadana que ha inclòs enquestes al web i tallers on la ciutadania ha pogut analitzar els punts forts i els punts que calen millorar de la mobilitat del municipi (Més informació sobre el procés a www.gramenet.cat ). En la sessió s'informarà dels aspectes més rellevants del Pla i les aportacions que han realitzat els colomencs i les colomenques per a contribuir a fer, entre tots i totes, una ciutat més més sostenible i segura.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, promoguda per la Generalitat de Catalunya, amb la participació activa d'uns dos-cent municipis catalans, entre ells Santa Coloma de Gramenet. Sota el lema "Mou-te en la direcció correcta", la Setmana del 2012 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, per allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular cap a un transport més sostenible. Es tracten aspectes bàsics com la importància de canviar el nostre mode de transport, ja que pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable; agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut de les persones.

Els objectius que planteja la Setmana de la Mobilitat són:

Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús irracional del transport motoritzat.

Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala