Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 28 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 5/9/2012

Un nou projecte de Càritas per combatre la pobresa infantil
- El departament de Benestar Social i Família li dóna suport, i compta amb la participació de Sant Adrià

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Barcelona per a l’impuls del Projecte d’Atenció Integral i Integrada de la Pobresa Infantil (PAIDÓS). El Projecte PAIDÓS té com a objectiu pal·liar els efectes de la pobresa infantil i prevenir-ne els factors de cronificació, mitjançant un treball intensiu, integral i integrat amb les famílies, els agents socials i la comunitat. Es vol promoure l’apoderament de les famílies i els seus infants a través del desenvolupament de les seves capacitats, recursos i interessos.

A l'acte de signatura també han estat presents l'alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga, l'edil de Barcelona, Xavier Trias, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín i representants d'entitats financeres i socials.

El conseller ha destacat que el projecte PAIDÓS “va en la línia del que cal fer en les circumstàncies actuals: saber sumar o treballar en xarxa administracions, entitats i sector privat. Sumar d’aquesta manera permet multiplicar els resultats”. El conseller Cleries ha volgut felicitar Càritas Barcelona per aquest projecte i tots els que l’entitat porta a terme, perquè “coincideixen amb la prioritat del Govern que és lluitar contra la pobresa, sobretot la pobresa familiar que esdevé pobresa infantil. La situació econòmica afecta també a les administracions perquè tenen menys recursos dels que tenien en altres circumstàncies. Per això cal prioritzar i des de Benestar Social i Família prioritzem la lluita contra la pobresa i la protecció dels infants”. En aquest sentit, ha afegit que “quan els pressupoL'alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga (dreta) al costat del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluis Cleries, durant l'acte de signatura de suport al projecte Paidós de Càritas. Foto: Benestar Social i Família stos públics són més limitats cal respondre a les famílies amb projectes com aquest en els quals ens impliquem tots per a donar solucions concretes”.

Projecte d’Antenció Integral i Integrada de la Pobresa Infantil

El Projecte PAIDÓS, que té una durada prevista de quatre anys, es focalitza en famílies amb infants de 0 a 6 anys en situació de pobresa, amb dificultats per tenir cura dels fills i que poden presentar altres necessitats importants no cobertes. El treball amb les famílies s’aborda des dels àmbits socioeducatiu, psicoterapèutic i comunitari per augmentar els factors de protecció i resiliència dels infants; incrementar les competències parentals; i facilitar la vinculació de les famílies amb el seu entorn més proper.

A través del conveni signat avui, Benestar Social i Família oferirà recolzament al desenvolupament global del projecte, especialment a través dels diferents programes d’inclusió social del Departament, així com en els processos de seguiment, anàlisi i avaluació. També es posa a disposició del projecte l’experiència i el coneixement del personal de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

A banda del suport del Departament de Benestar Social i Família, el Projecte PAIDÓS compta amb la col·laboració d’altres organismes públics i privats.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala