Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 4/9/2012

«Estem preparant un show molt “guapo”»
- Entrevista a Club 27, jove grup de música adrianenc finalista del Festival Musicaula i teloners dels Amelie al Concert jove

Els Club 27, jove grup de música adrianenc finalista del Festival Musicaula i teloners dels Amelie al Concert jove, prometen un bon espectacle. Foto: Club 27Quedem a l’Ateneu Adrianenc amb el Dídac Barrena (baix), el Víctor Hermida (guitarra i veu), el Marc Búrdalo (guitarra i veu) i l’Enric Cardelo (bateria), els Club 27. L’ocasió: parlar de la seva actuació com a teloners dels “Amelie” a la Festa Major adrianenca. No és la primera vegada que hi actuen, però serà la primera amb un públic més nombrós. Després de parlar de música una estona començem a conèixer una mica més a aquest grup adrianenc que tot i la seva joventut (entre els 17 i els 19 anys) tenen les coses molt clares.

Pregunta. Per què i quan formeu el grup?

Resposta (Enric). El Víctor i el Marc tocaven junts i un dia van decidir formar un grup. Van trucar al Dídac, que em coneixia a mi perquè haviem tocat en un altre grup que no va funcionar. Vam començar a tocar a l’abril del 2011. La primera cançó que vam tocar va ser el “Come together” de The Beatles, i l’any passat vam tocar unes cançons a la Festa Major, presentant-nos a la gent. I ara ens fa molta il•lusió tornar a tocar.

P. Quantes cançons pròpies teniu escrites?

R. (Víctor). Tenim sis cançons escrites.

P. Quin procés seguiu per compondre?

R. (Víctor). Normalment el Marc i jo fem les cançons a casa i després les toquem al local i treballem sobre elles entre tots.

P. Quin és el vostre estil?

R. (Marc). Depèn de la cançó. Alguna és rock, altra sona més al glam rock de T. Rex, altres són més soul. És un estil molt ampli.

R. (Enric). Barreja del rock clàssic.

P. El vostre nom, Club 27, prové dels genis de la música que van morir amb aquesta edat, com Kurt Cobain, Jimmi Hendrix, Jim Morrison. Hi ha algú que us hagi influit més que d’altres?

R. (Víctor). A mi Brian Jones.

R. (Marc). Per mi, Jim Morrison, de The Doors.

P. Parlem molt de rock clàssic. Com veieu la música actual?

R. (Víctor). A mi no m’acaba d’agradar gaire.

R. (Marc). Depèn de quina música parlem. Abans hi havia molta varietat però ara ja s’ha expandit al màxim. Puc dir-te grups que m’agraden com Arctic Monkeys i després veus a gent com Pitbull i sembla que no puguin ser de la mateixa qualitat. Tots dos són artistes consolidats però no puc entendre com pot haver aquesta dualitat.

P. A vegades hi ha coses més importants que la música, com la imatge.

R. (Marc). Sí, hi ha músics molt bons que no tenen tan suport com d’altres que fan una música que ja està molt manida. Com a músic et fa què pensar i pot desanimar una mica.

P. I al nostre país les discogràfiques no arrisquen per nou talents.

R. (Marc). No, perquè no miren el futur sinó només el present.

R. (Enric). Però no només en la música, en la construcció, en la política, en tot.

P. Teniu gravades les sis cançons pròpies?

R. (Marc). Tenim una, “Telecaster”, perquè assagem a un local que ho alquila el Centre Cívic de Sant Martí, i ells ens van posar en contacte amb l’IES Illa Mercè perquè necessitaven grups per fer una maqueta com a treball de classe al grau superior de producció musical. Gravar-les nosaltres pel nostre compte seria molt car i els resultats tampoc serien gaire bons.

Els Club 27, jove grup de música adrianenc finalista del Festival Musicaula i teloners dels Amelie al Concert jove, prometen un bon espectacle. Foto: Club 27P. I les discogràfiques?

R. (Enric). No es fixen gaire en els nous grups.

P. Llavors quin és el vostre camí?

R. (Víctor). Fer-ho al nostre local, amb l’ordinador, per pistes. Després fer concerts, que t’escoltin.

R. (Marc). I, a través d’altres grups que ja estiguin consolidats o almenys amb discogràfica, fer de teloners i donar-nos a conèixer.

P. Com veieu viure de la música?

R. (Marc). Ara mateix és irreal. Perquè el preu de la música gravada és car, i ara també serà més cara la música en directe.

P. Estudieu música o és millor aprendre fora de les aules?

R. (Marc). El Víctor i jo estudiem al Taller de Músics. I a mi m’agradaria continuar estudiant.

R. (Dídac). El bateria i jo som autodidactes, encara que no descarto que fem algun curset o alguna cosa així, però un grau superior crec que no.

P. Com va sortir la idea de participar al Festival Musicaula?

R. (Dídac). Vam veure l’edició anterior, i vam pensar que seria una bona idea per donar-nos a conèixer i fer concerts. Vam passar fases i vam arribar a la final, a València. No vam guanyar, però va ser una bona experiència.

P. Què vau aprendre?

R. (Víctor). Molt. Mai havíem tocat en un escenari tan potent.

R. (Marc). Vam fer amistat amb els grups amb els qui vam tocar tant a la semifinal com a la final. I vam veure una pinzellada de com es treballa fora de Catalunya. Sempre és enriquidor poder veure més enllà del teu propi entorn.

R. (Enric). Sí, a Barcelona la majoria de grups assagen en locals. En canvi, a la resta d’Espanya els grups es formen als pobles, com als Estats Units, al seu garatge. Els grups de poble tenen a tot el poble al seu costat, i quan van a tocar al poble del costat, la gent els segueix. Aquí és molt complicat que la gent et segueixi.

P. Teniu fans?

R. (Marc). Alguns. Tenim un parell d’incondicionals que vénen a tots els concerts. Una d’elles va venir fins i tot a València a la final. I s’agraeix molt que almenys, encara que sigui una persona o dues, et segueixi.

P. Com va ser l’actuació a la Festa Major de l’any passat?

R. (Enric). La gent va venir a veure la novetat. Però molt per la música rock no estan.

R. (Dídac). Tot i això donem gràcies a que s’habilita una zona durant la Festa Major per aquest tipus de música, més per gent jove, a la Rambleta.

P. I ara actuareu de teloners dels “Amelie”.

R. (Marc). Sí, la veritat és que actuar en un escenari tan gran al nostre poble és molt important.

P. Què li dirieu a la gent perquè anés a veure el vostre concert?

R. (Enric). Que estem preparant un show “guapo” i que hi haurà cançons noves i potents.

R. (Dídac). Que som d’aquí i que volem tocar i donar-nos a conèixer a la nostra localitat.

R. (Marc). Que no farem música manida. I dir-li a la gent que pensa que els Rolling Stones són heavy-metal, que no ho són i que nosaltres tampoc fem heavy.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala