Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 20/7/2012

Santa Coloma s'adhereix a la xarxa RESCAT
- Gràcies a un conveni entre l'ajuntament i la Conselleria d'Interior

Núria Parlon i el conseller d'interior, Felip Puig. Foto: Ajuntament de Santa ColomaEl conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, han signat avui en aquest l’Ajuntament un conveni per a l’adhesió de Santa Coloma a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.

A l'acte també hi han assistit el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Ordre Públic i Convivència d’aquesta ciutat, Antonio Carmona, entre d'altres autoritats.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha destacat que “per nosaltres és molt satisfactori poder adherir-nos a aquesta xarxa RESCAT que ens permet treballar coordinadament i donar millor resposta per part de les ciutats envers els ciutadans”

Per la seva banda, el Conseller d’Interior, Felip Puig, ha assenyalat: “ el que fem és aplicar les tecnologies per millorar la seguretat donant més eines als cossos d’emergències, el que ens permet treballar molt més coordinadament”

XARXA RESCAT

La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

La xarxa està, a més, especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d’emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. Garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades.

Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

El Departament d’Interior ha ofert a totes les policies locals de Catalunya que també s’integrin en el mateix sistema de telecomunicacions i ha facilitat dos terminals als alcaldes de tots els municipis sense policia local de Catalunya, que d’aquesta forma estan connectats permanentment amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per comunicar-se en qualsevol cas d’emergència.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala