Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 13 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 9/7/2012

Es colloca la primera pedra de l'Institut de Recerca contra la Leucmia Josep Carreras
- Amb la presncia del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas

Josep Carreras rep al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Foto: Rubèn Moreno El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat, aquest migdia, que amb el nou Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras “avui posem no només una primera pedra simbòlica, sinó que posem els fonaments en el camí d’apropar-nos cap a la gent que clarament són els models a imitar”. Durant l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquesta nova instal·lació, el cap de l’Executiu ha afirmat que amb l’Institut de Recerca “Badalona, l’àrea metropolitana i Catalunya s’apropen més cap a Boston i Massachusetts”, que es basa en “un model de coneixement de gran valor afegit, d’una economia no especulativa”, al mateix temps que “s’allunya d’altres models que hem tingut, que són els que es basen només en el curt termini i en economies purament especulatives” .

Pel president, “ara es tracta d’anar sortint d’allà on no hauríem d’haver estat mai i anar-se apropant cap als millors models, ja que sosté que Catalunya ha tingut sempre aquesta vocació.

En aquest context, Artur Mas s’ha mostrat convençut d’assolir aquesta fita, perquè Catalunya és “un país que en pocs quilòmetres quadrats és capaç de concentrar una base industrial important, amb capacitat exportadora, un port que està creixent molt amb la nova terminal de contenidors, que serà la més important de tota la mediterrània , un aeroport, juntament amb les universitats, els centres de recerca i el turisme”.

A l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquest Institut de Recerca, també hi han participat el conseller de Salut, Boi Ruiz; el president de l’Institut i president de la Fundació, Josep Carreras; el president de la Comissió delegada d’aquest Institut de Recerca i vicepresident de la Fundació Internacional Josep Carreras, Evarist Feliu, i l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, han creat l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras amb l’objectiu de convertir-lo en un centre de referència internacional en recerca clínica, traslacional i bàsica de la leucèmia i les altres hemopaties malignes per tal d’accelerar l’aplicació dels resultats de la investigació L'alcalde de Badalona, García Albiol, Carreras, Mas, i el conseller Boi Ruiz durant la col·locació de la primera pedra de l'Institut Recerca contra la Leucèmica Josep Carreras. Foto: Rubèn Morenobàsica a la pràctica clínica en benefici dels pacients. A més, serà el primer d’aquestes característiques a l’Estat espanyol.

En un altre moment de la seva intervenció, el president ha afirmat que amb aquesta nova instal·lació “es fa pinya per donar un senyal positiu i d’esperança pels malalts de leucèmia” i suposa “un casament entre aquest col·lectiu, la medicina i la recerca”.

Finalment, Artur Mas ha aprofitat també la seva intervenció per agrair a Josep Carreras “l’actitud de generositat i de servei al país, que es posa de manifest amb l’Institut i amb la Fundació Josep Carreras” i ha posat de relleu “l’actitud en que molta gent retorna al seu país el que pensa que aquest país li ha donat”, que en molts casos es fa de manera anònima i que queda reflectit en els rànquings internacionals de donació d’òrgans, on Catalunya es troba a dalt de tot.

El nou Institut, que es va constituir l’any 2010, disposarà de dues seus; una ubicada al Campus Clínic, en el marc del Servei d’Hematologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, i l’altra edifici de nova construcció al Campus ICO/Germans Trias i Pujol, de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Badalona, en una parcel·la la cedida per l’Ajuntament.

L’Institut té per objectius fomentar el desenvolupament de la recerca en leucèmia i altres hemopaties malignes; contribuir a la formació de nous investigadors; agilitzar l’aplicació de nous tractaments; establir sinergies amb altres grups de recerca nacionals i internacionals i millorar l’assistència i la supervivència dels malalts.

 

Notcies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala