Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 23 de Febrer de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 9/7/2012

ICV-EUiA aconsegueix aprovar una proposició per fer millores al barri de Via Trajana
- Les demandes van ser aprovades per unanimitat

Veïns i veïnes -en boca de Rubén Ballester- defensant la proposta. - Foto: ICV-EUiAEl Grup Municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa va presentar a votació una proposta, que va ser defensada al ple pels veïns i veïnes del barri, per aconseguir un seguit de millores al barri de Via Trajana.  

Aquest barri a cavall entre Sant Adrià i Barcelona, forma una unitat en si mateix i pateix a una banda i altra dels límits fronterers de les dos ciutats les mateixes mancances i problemàtiques. Per aquest motiu la el regidor de barri de Sant Adrià de Via Trajana, Gregorio Camacho, d'ICV-EUiA va traslladar al grup d'ICV-EUiA de Sant Martí un seguit de greuges que pateix el barri i que són freqüentment demandats pels veïns. 

Ahir aquestes demandes van ser portades a ple i van aconseguir se aprovades per unanimitat davant la defensa que van fer els veïns i veïnes que van prendre la paraula per dirigir-se al plenari.  

Ruben Ballester, veí del barri de Via Trajana va explicar com "la línia de ferrocarril R1 al seu pas pel barri de Via Trajana suposa una barrera física i de interconnexió amb la resta de la ciutat. Actualment el Carrer Santander supera la via R1 del ferrocarril per un pont de doble sentit sense voral que provoca situacions de perill per aquells vianants que el transiten ja sigui per desconeixement de l'existència del pont de metàl·lic per manca de senyalització o bé sigui per l'impossibilitat de pujar o baixar escales. Per la seva banda, els ponts metàl·lics per a vianants presenten importants deficiències en el seu estat de manteniment no tan sols des del punt de vista estètic sinó també elements estructurals o d'il·luminació que posen en perill als veïns i veïnes en el seva utilització de cara per exemple a arribar a la parada de metro de la L2 Verneda o al polígon Monsolís. Cal destacar que cap dels dos ponts està habilitat per a ser accessible per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda"  

Gregorio Camacho, regidor del barri de Sant Adrià explica com "per exemple hi ha hagut una degradació de la qualitat de vida dels seus veïns per culpa l'impacte que genera la recent construcció d'una cua de maniobres al barri de Via Trajana, per tal que els trens Talgo realitzin operacions. Les maniobres que es realitzen suposen un increment sobre els valors de capacitat acústica existents, tenint en compte que l'excés és de 8 dB (A), segons mesures preses pel departament de Medi Ambient en un primer pis dels habitatges situats enfront de la referida cua de maniobres, i que aquesta es troba en una zona de sensibilitat acústica baixa (A4) amb un valor límit d'immissió de 50 dB (a) i el resultat de la mesura realitzada el 30/01/12 dóna un valor de 58 dB (A) en horari nocturn, tot això suposa per al veïnat molèsties sonores especialment des de les 23.00 hores a 7.00 hores del matí. Aquest fet es deu a que l'esmentada cua de maniobres suporta la presència d'un o dos convois i una o dos màquines dièsels auxiliars que sense deturar el seu funcionament estacionen a escassos metres dels habitatges, durant llargs períodes de temps". 

La proposició aprovada unànimement per tots els grups insta a l'Ajuntament de Barcelona a establir com a prioritari la construcció de l'ultim tram encara no realitzat de l'eix viari que unirà el recinte del Fòrum amb la futura estació de la Sagrera, que és el tram del Carrer Santander fins a la Gran Via del carrer Via Trajana així com accelerar la remodelació urbana del Carrer Santander de de Rambla Prim fins al polígon Monsolis amb la conseqüent millora en la mobilitat per superar les vies del Ferrocarril de la línia R1.

 

Text: ICV-EUiA

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala