Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 03 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 29/6/2012

El Consell Escolar Municipal de Sant Adrià de Besòs aprova un acord per demanar el manteniment de la qualitat de l’ensenyament a la ciutat
- El consell demanarà al Departament d’Ensenyament que reconsideri les mesures educatives pel curs 2012-2013

Les mesures que el Departament d’Ensenyament està aplicant en els darrers cursos escolars minven la qualitat del sistema educatiu i per tant perjudiquen l’atenció educativa de l’alumnat de Sant Adrià. Decisions com l’augment de ràtio d’alumnes per classe, la reducció del finançament de les places públiques de 0 a 3 anys, l’eliminació de la dotació econòmica dels Plans Educatius d’Entorn i de les Oficines Municipals d’Escolarització, etc, afecten negativament a un sistema de treball, pel que s’ha apostat a Sant Adrià, basat en la coresponsabilitat entre les administracions i la comunitat educativa. Per aquest motiu, el Consell Escolar Municipal de Sant Adrià de Besòs va acordar per unanimitat  en el Plenari del 18 de juny demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya el següent:   En primer lloc, que reconsideri algunes de les mesures que està aplicant  en els darrers cursos escolars i que atempten contra la qualitat de l’ensenyament públic com ara l’increment d’hores lectives del professorat que implica una disminució de places i menys temps per a la planificació i la coordinació docents; la reducció de les dotacions de mestres d'educació especial i Unitats de suport d'educació especial i aules d’Acollida que suposa una afectació directa a l’alumnat més sensible com és el d’educació especial i el nouvingut i el  retard en les substitucions de professorat.   En segon lloc, que la Delegació Territorial de Barcelona-Comarques resolgui favorablement les diverses demandes que els centres educatius de Sant Adrià estan fent en relació a les jornades continuades, adaptació d’horaris per millorar l’atenció educativa, manteniment de projectes i professionals als centres educatius.  En tercer lloc, recuperar els espais de reflexió i coresponsabilitat com la Zona Educativa, la dinàmica de la Taula Mixta  de Planificació i l’assignació econòmica del Pla Educatiu d’Entorn.  En quart lloc, no reduir el finançament de les places públiques d’educació infantil (de 0 a 3 anys), que estava fixat en 1800 €. Foto: MSLes mesures que el Departament d’Ensenyament està aplicant en els darrers cursos escolars minven la qualitat del sistema educatiu i per tant perjudiquen l’atenció educativa de l’alumnat de Sant Adrià. Decisions com l’augment de ràtio d’alumnes per classe, la reducció del finançament de les places públiques de 0 a 3 anys, l’eliminació de la dotació econòmica dels Plans Educatius d’Entorn i de les Oficines Municipals d’Escolarització, etc, afecten negativament a un sistema de treball, pel que s’ha apostat a Sant Adrià, basat en la coresponsabilitat entre les administracions i la comunitat educativa.

Per aquest motiu, el Consell Escolar Municipal de Sant Adrià de Besòs va acordar per unanimitat en el Plenari del 18 de juny demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya el següent:

En primer lloc, que reconsideri algunes de les mesures que està aplicant en els darrers cursos escolars i que atempten contra la qualitat de l’ensenyament públic com ara l’increment d’hores lectives del professorat que implica una disminució de places i menys temps per a la planificació i la coordinació docents; la reducció de les dotacions de mestres d'educació especial i Unitats de suport d'educació especial i aules d’Acollida que suposa una afectació directa a l’alumnat més sensible com és el d’educació especial i el nouvingut i el retard en les substitucions de professorat.

En segon lloc, que la Delegació Territorial de Barcelona-Comarques resolgui favorablement les diverses demandes que els centres educatius de Sant Adrià estan fent en relació a les jornades continuades, adaptació d’horaris per millorar l’atenció educativa, manteniment de projectes i professionals als centres educatius.

En tercer lloc, recuperar els espais de reflexió i coresponsabilitat com la Zona Educativa, la dinàmica de la Taula Mixta de Planificació i l’assignació econòmica del Pla Educatiu d’Entorn.

En quart lloc, no reduir el finançament de les places públiques d’educació infantil (de 0 a 3 anys), que estava fixat en 1800 €.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala