Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - - 12/2/2010

Es celebra el sisè lliurament de les medalles de la Fundació Olof Palme
- Xavier Vendrell i Ricard Pérez-Casado van ser els homenatjats

Lliurament de les medalles de la Fundació Olof Palme. - Foto: Montse PallarèsAhir es va celebrar el lliurament de medalles de la Fundació Internacional Olor Palme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Badalona. La medalla de la FIOP es va instituir l’any 2004 i ja són onze les personalitats homenatjades des d’ençà. Els escollits a rebre la commemoració són persones destacables en la defensa dels principis que inspiren l’entitat badalonina, fundada l’any 1989. En aquesta sisena edició, els homenatjats van ser Francesc Vendrell, exrepresentant de la Unió Europea a l’Afganistan, i Ricard Pérez-Casado, exalcalde de Mòstar.

L’acte va estar presidit per Jordi Serra, alcalde de Badalona, i Anna Balletbò, presidenta de la FIOP. A més, hi van ser presents diversos regidors del consorci badaloní, els patrons de la fundació i Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat. Serra va introduir l’acte amb una presentació sobre la ciutat i Olof Palme, i acte seguit Batllebò va oferir una introducció sobre les dues personalitats homenatjades.

Desprès de l’entrega de les medalles commemoratives, es va procedir a donar la paraula als dos homenatjats. Pérez-Casado va explicar la seva experiència com alcalde de Mòstar, una tasca dura en temps difícils i en una zona amb una casuística cultural, social i política molt complicada, on concloïen tots els ingredients dels conflictes balcànics. Va defensar la llibertat, dignitat i solidaritat tant a dins com a fora de casa. Per la seva banda, Xavier Vendrell va parlar des del punt de vista de les Nacions Unides. El seu passatActuació musical al lliurament de les medalles de la Fundació Olof Palme. - Foto: Montse Pallarès com a català antifranquista el va servir en conflictes a països on es violaven els drets humans i es negava el dret a l’autodeterminació, com és el cas de Xile al 1974, la dictadura militar a Guatemala o al Timor Oriental. Vendrell va dir que li agradaria que tant les Nacions Unides com la Unió Europea tiressin cap endavant en una situació de conflictes interestatals actuals. Sense les Nacions Unides no és possible crear la pau en el món, va concloure el parlant.

Com a punt final de l’acte es va poder gaudir d’una actuació musical a càrrec de Cordelia Alegre, alumna del conservatori de música de Badalona.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala