Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 23 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 16/6/2012

Aquesta tarda s’ha inaugurat el passeig Marítim de Badalona
- El nou tram, situat entre el carrer de Mar i el port, ha suposat una inversió de gairebé 9 milions i mig d’euros

El nou tram, situat entre el carrer de Mar i el port, ha suposat una inversió de gairebé 9 milions i mig d’euros. Foto: Ajuntament de BadalonaAquesta tarda ha tingut lloc l’acte d’inauguració del nou passeig Marítim de Badalona que va des del carrer de Mar fins al port, un projecte que ha transformat urbanísticament el front marítim d’aquesta ciutat. La seva construcció ha suposat una inversió de 9.483.000 euros per part del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

A la inauguració hi ha assistit l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz; la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna i el director general de Sostenibilidad de la Costa y del Mar de la Secretaría de Estado del Medio Ambiente, Pablo Saavedrea, entre altres autoritats.

El nou passeig Marítim té una extensió de 1.200 metres i presenta dues tipologies de paviment, una de formigó a la zona interior propera a l’àmbit urbà i una altra de fusta, en contacte amb la sorra. El projecte ha inclòs la construcció de diverses passarel·les d’accés a la platja des del passeig, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Cal destacar que el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha incorporat millores al projecte no previstes inicialment sense incrementar el seu cost. Així, el tipus de fusta que s’ha instal·lat al passeig és d’una qualitat superior a la que inicialment s’havia previst i s’ha ampliat la zona de pavimentació. També s’ha modificat el tipus d’arbrat i s’ha incorporat un carril bici.

El nou tram, situat entre el carrer de Mar i el port, ha suposat una inversió de gairebé 9 milions i mig d’euros. Foto: Ajuntament de BadalonaL’extrem del passeig que connecta amb el port s’ha transformat en una gran plaça. En aquest punt s’ha introduït també una altra novetat, ja que el Govern municipal ha construït una passera per connectar el passeig Marítim amb el Port. L’objectiu és que els vianants puguin anar caminant des del propi passeig fins a la punta de l’espigó del port i d’aquesta manera integrar el port dins el passeig Marítim i, per tant, també dins de la ciutat.

Recordem també que una part molt important d’aquesta obra ha estat la construcció dels col•lectors per canalitzar la sortida de les aigües pluvials al mar. Té especial importància el trasllat del col·lector de llevant al nou emplaçament sota el passeig Marítim, de manera que s’ha aconseguit alliberar una important zona de platja.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol ha afirmat que “aquest és el millor passeig marítim entre Sitges i la Costa Brava”. “Avui hem donat un pas històric per situar Badalona entre els municipis amb una millor oferta de platja de Catalunya”, ha afegit l’alcalde.

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat activitats d’entreteniment i infantils, patrocinades per l’empresa Level, per celebrar la inauguració del passeig Marítim durant el vespre. Posteriorment, a les 22 hores, la jornada es clourà amb un espectacle piromusical que tindrà lloc al final del passeig Marítim, al costat del port.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala