Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 28 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 12/6/2012

Santa Coloma prepara el Dia del Civisme perquè la gent s'enamori de la ciutat
- Serà el diumenge 17 de juny, de 10 a 14 hores, amb activitats ciutadanes destinades a la trobada al parc de Can Zam

L’Ajuntament de Santa Coloma prepara el Dia del Civisme, amb   l’objectiu d’aconseguir que la població “s’enamori” de la seva ciutat.Aquest proper diumenge 17 de juny, se celebra el Dia del Civisme a Santa Coloma de Gramenet amb una jornada de trobada per a la ciutadania al Parc de Can Zam, amb tallers i activitats familiars de 10 a 14 h. L’objectiu de la jornada, que porta el lema “Enamora’t de Santa Coloma”, és transmetre la importància de treballar plegats –agents socials, entitats i associacions veïnals, ciutadania i Ajuntament- en la promoció de les actituds cíviques i per garantir el bon ús dels espais públics. La jornada compta amb el suport de Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona i la col·laboració de les empreses municipals i concessionàries dels diversos serveis de l’Ajuntament a la ciutat i d’organismes o entitats comarcals com el Centre Comarcal d’Atenció d’Animals de Companyia

Aquest matí, durant la presentació del Dia del Civisme, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacat que “aquesta jornada està dedicada al civisme com a motor de la bona convivència ciutadana i constitueix alhora una de les prioritats del govern municipal”, afegint que “fem un reconeixement a les persones cíviques i serà un espai perquè els colomencs i les colomenques coneguin la important tasca que realitzen els agents cívics i tots els recursos tècnics i humans que destina l’Ajuntament perquè Santa Coloma estigui neta i sigui una ciutat sostenible i agradable”.

Cinc espais de civisme

Aquest diumenge el Parc de Can Zam estarà dividit en els cinc eixos d’actuació principals de l’Ajuntament per a la promoció del civismo, com són: Residus i neteja, Natura i sostenibilitat, Salut i Esport, Mobilitat i Policia de Proximitat, i Espai públic i tinença responsable d’animals. Entre les activitats programades, destaca la possibilitat de fer una passejada en motocicleta amb la Policia Local, la pràctica de Tai-txi, una passarel·la d’animals en adopció, futbolí humà i jocs reciclats, entre d’altres propostes lúdiques.

Programa “No em trenquis el cor”

Actualment a Santa Coloma “la majoria dels colomencs i de les colomenques són persones cíviques però hi ha una minoria que causa problemes que suposen una despesa addicional per a tothom”, ha recordat l’alcaldessa. Per treballar contra l’incivisme continua en marxa el programa “No em trenquis el cor”, posat en marxa a principis del 2011, i reforçat pel treball dels agents cívics i la Policia de Proximitat. Amb aquest programa, en el primer quadrimestre del 2012 es van imposar 293 sancions, sobretot per actes incívics com no recollir els excrements del animals a la via pública, enganxar cartells i sobretot embrutar els carrers.

“No em trenquis el cor” explica la despesa que suposa per a tots i totes la neteja viària de Santa Coloma (uns 5 milions d’euros l’any) i alhora recorda l’existència de les sancions per conductes incíviques.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala