Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 18 de Setembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 11/2/2010

La UKSA ja té nou president i nova junta
- Antoni Vélez va ser escollit dilluns passat en una Assemblea extraordinària

El passat dilluns dia 8 de febrer, la UKSA va celebrar l’Assemblea Extraordinària en que s’escollia a la nova Junta que dirigirà l’entitat durant els pròxims 6 anys. En l’assemblea, en que van assistir 19 socis i sòcies (el 81% amb dret a vot), es va explicar i detallar el projecte de 7 objectius “una UKSA que camina”, programa electoral de la junta candidata. Posteriorment, es va procedir a l’elecció per vot secret i nominal, on els socis van donar recolzament a la candidatura amb 14 vots a favorMoment de recompte de vots a l'Assemblea extraordinària de la UKSA. Foto: UKSA (74%), 4 en contra (21%) i 1 en blanc (5%).

Aquesta era la primera vegada que es celebraven eleccions per escollir President i Junta a la UKSA, a més, molts socis i sòcies també van votar per primera vegada, això va fer que tot plegat es desenvolupés en un ambient festiu i distés, tot i que tota la sala era conscient de la importància de l’esdeveniment.

La Junta, encapçalada per Antoni Vélez i el seu equip, va ser doncs recolzada, i es converteix així en el quart president de l’entitat. La resta de la nova Junta la composen: Mauro Sturlese (Vice-president), Jorge Yévenes (Tresorer), Àlex Tusell (Secretari), i els vocals Karen López, Jordi Sabaté i Mar Ojeda.

A continuació us presentem una entrevista al nou President, Antoni Vélez, on es poden observar els principals objectius d’aquesta nova Junta.

Pregunta. La UKSA ha viscut una nova assemblea. Què significarà per al club?

Resposta. Significa per una banda normalitat democràtica i institucional, i per una altra la demostració una vegada més, que la gent d’aquest club no només està compromesa amb el club, sinó que tenen ganes de dir la seva, de construir quelcom plegats, i que senten com a pròpia a la UKSA. Veure tantes cares joves en l’Assemblea va ser excepcional (amb prou feines arribàvem als 17 anys de mitjana), però més encara notar com estaven atents i no deixaven d’escoltar i pensar sobre el que s’anava plantejant, demostrant acceptació o negació. Amb aquesta forma d’actuar és realment com, sense adonar-se, ens motiven i ens ajuden a treballar més i millor per a la UKSA.

P. S’ha previst una reestructuració de la Junta directiva. Què es vol aconseguir amb aquests canvis?

R. De fet, més que canvis, podem parlar d’una Junta totalment reformada, amb moltes cares noves, bàsicament es busca per una banda l’entrada de gent de fora, amb idees noves i altres formes de veure les coses. Gent com Tusell o Ojeda donen un valor afegit a una Junta que recordem, la formem voluntaris, ja que són gent formada i potent en àmbits com la gestió esportiva i la política. D’altra banda, López i Sabaté composen una visió de trinxera, d’aquells que estan en el dia a dia en els entrenaments i entre els jugadors. Yévenes i Sturlese, són la veu de l’experiència i la tradició de la UKSA, amb una fidelitat i entrega més enllà del dubte. Pel que fa a mi, no calen masses descripcions sobre quí sóc o què he fet per a la UKSA.

P. La temporada passada, la UKSA va tenir uns resultats no gaire bons. Aquesta temporada, en canvi, com es valora la trajectòria esportiva dels diversos equips de la UKSA?

R. Penso que no hem de ser negatius respecte a la temporada anterior, potser és cert que els resultats no van ser gaire bons a la pista, però eren equips molt joves i amb gent nova en el korfbal, tant el sènior com el júnior, i que com s’ha demostrat el seu esforç i compromís dins i fora de la pista la passada temporada van ser la base dels èxits d’avui. De fet, estic completament segur que els bons resultats que estem tenint aquesta temporada, i que són fantàstics, no seran res comparats amb els que tindrem la temporada vinent. El potencial del nostre plantell és increïble i podem arribar on vulguem. No em cansaré mai de dir-ho, confio cegament en ells i elles.

P. Quins objectius esportius es marca aquesta nova UKSA?

R. De fet no és una nova UKSA, és aquella que, amb molt d’esforç i carinyo, vam començar a construir la temporada passada, aquella UKSA que “començava a caminar” ara ja “camina”. El repte és que la temporada vinent la UKSA ja camini a molt bon pas, quasi corrents. És evident que l’objectiu que ens marquem de forma immediata és per una banda ascens a Segons del sènior, i l’entrada a les fases finals dels Júnior, i jo personalment estic completament convençut en les nostres possibilitats per portar-ho a terme. Reptes a mig termini? Està clar que no deixarem de mirar a Primera, ja que és el nostre gran repte com entitat, tot i que el meu gran somni, el que personalment em faria molta il•lusió, seria repetir el campionat de lliga júnior, que ja vam guanyar aquell remot 2002. Tampoc puc oblidar-me del que significaria com a premi, unes fases finals de la categoria infantil, seria més aviat una recompensa al treball increïble que s’està realitzant en aquella categoria, del qual estic tremendament orgullós.

P. A nivell social, cada cop es nota més la presència de seguidors a la grada. La UKSA s’està fent cada cop més coneguda pels adrianencs?

R. Està clar que la feina en aquest sentit de promoció i pedagogia és molt important, i s’està duent a terme molt bé. Hem de continuar en aquesta línia. El recolzament que rebem per part de l’Ajuntament i dels nostres regidors és rebuda amb molta gratitud. No som un esport de masses, més aviat minoritari i semi-desconegut, per nosaltres tenir 30 espectadors a la grada és com omplir un estadi de 90.000 places. Que els pares vinguin a veure als seus fills i filles, que els socis i sòcies s’apleguin per animar, que els amics també s’apropin al Marina, és motiu d’orgull i motivador per a tots i totes.

Està clar que per una banda la UKSA agrada, i que desperta curiositat i fins tot admiració, el fet que darrerament els diaris ens fan molt de cas ho demostra. Per tant, mentre més coneguts siguem, més gent ens conegui, més afició vindrà a veure els moments inoblidables que ens estan proporcionant els nostres equips. En el passat partit de Copa, vaig veure a gent saltant i animant a la grada com mai havia vist: van patir l’estrany enamorament amb la UKSA i van sentir la passió i la il•lusió de la que som víctimes tota la família UKSA.

P. Quin és el compromís de la UKSA amb els centres d’ensenyament de la ciutat i amb els seus alumnes?

R. Total. Volem arribar a tots els centres públics de la nostra ciutat, que el korfbal sigui l’esport estrella en l’edat escolar, i que la UKSA sigui el referent en aquest sentit, que un percentatge aplastant d’alumnes facin el canvi de la videoconsola i el sofà pel pantaló curt i la cistella de korfbal. És un compromís doble, per una banda esportiu, si volem ser fidels als nostres principis i tarannà hem de tenir un plantell de qualitat màxima, com el que ja estem aconseguint, i per això cal anar més a sota, a les escoles i instituts. L’altre compromís és el concepte “d’esport com a eina de cohesió social i creixement personal”. En una ciutat amb una realitat peculiar com la nostra, intentar millorar la vida de la gent a través de l’esport és un gran repte, però estem totalment convençuts que és el camí que hem de realitzar per ser un referent, i el korfbal és un esport ideal per aquesta tasca. L’únic problema de tot plegat és la manca de recursos, que ens impedirà poder assolir aquesta gran fita en poc temps, però hem de tenir paciència i anar ampliant poc a poc el nostre Club, la feina s’està fent bé, continuem així!

P. És un problema per a la UKSA els seus valors i tarannà referent als jugadors de fora?

R. El fet de no poder fitxar gent de fora de la nostra ciutat podria ser un limitador, però realment és una avantatge, ja que com es va veure en l’Assemblea, la vinculació emocional i el compromís amb el Club és encara més gran per part dels jugadors. No volem ser un club convencional, i no ho som, només cal preguntar a qualsevol jugador o directiu, no ho saben explicar, però realment la nostra filosofia ens fa diferents, ens fa genuïns, i cada dia que passa penso que tots ens sentim més còmodes amb ella. La segona gran fita és voler i estar orgullosos de representar la nostra ciutat arreu del territori. Moltes vegades se’ns ha tractat de forma diferent per ser d’on som, lluny de sentir-nos avergonyits, els nostres jugadors dia a dia es senten més orgullosos de la seva ciutat, amb això estem creant ciutadans integres, que és la gran fita educativa del nostre Club, tampoc penso que això sigui un desavantatge, més aviat al contrari. Com exemple, molts dels nostres jugadors no havien vist una bandera de Sant Adrià en la seva vida: en l’Assemblea van ser ells mateixos els que la van posar enmig de la sala ben alçada, o els que la porten arreu dels desplaçaments. Quan aconsegueixes aquestes coses t’adones que traspassem el simple esport per ser quelcom més. El dia que no senti aquesta passió que defineix a la UKSA, ho deixaré sense pensar-m’ho.

P. Tot i això, gairebé tots els jugadors de la UKSA són de Sant Adrià, però d’orígens ben diversos. Això suposa un problema o estem davant d’un exemple d’integració?

R. La meva avia, que és de Sant Adrià, sempre diu que “els de Sant Adrià naixem i morim on volem, perquè no tenim ni hospital ni cementiri”, i això és cert. Ara mateix no tinc ni idea de quantes nacionalitats tenim entre els diferents equips, però està clar que superem amb diferència la majoria d’equips de korfbal catalans. Això és un motiu d’orgull per nosaltres, i sí, en efecte un exemple d’integració, ja que al igual que jo, els propis jugadors es consideren part de la nostra ciutat, tot i que hagin nascut a 600 km del riu Besòs. Es tracta de sumar, no de restar, és part de la nostra peculiar forma d’entendre l’esport i a la UKSA.

P. Finalment, com veus la UKSA d’aquí 6 anys?

R. Si sóc sincer, no sóc capaç d’imaginar-me on serà la UKSA quan acabi el nostre mandat. Els canvis i creixement que hem fet en dos anys han estat increïbles, el plantell actual té un potencial i un marge de millora inimaginable, i les possibilitats d’expansió són infitines ara mateix. Per tant, l’únic que puc dir és que cal anar poc a poc, amb esforç, paciència, dedicació i sobretot integritat. Que tots aquests grans èxits que estem tenint, no ens ceguin i ens facin canviar la nostra forma de ser i actuar. Només sent fidels als nostres valors i a la nostra filosofia construirem la UKSA que tots volem, i que ara mateix, tot just “camina”.

P. Voldries dir alguna cosa més?

R. Sí, ara que ja hem parlat prou de la UKSA, toca posar-se a treballar i gaudir, ja tindrem temps per descansar d’aquí 6 anys jeje!

Notícia cedida per la UKSAHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala