Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 12 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 1/6/2012

La presentació del documental “México-Flamenco” inaugura la Setmana Cultural de la Mina
- Es durà a terme del 5 al 8 de juny

Del 5 al 8 de juny se celebra la XXI Setmana Cultural de la Mina.El dimarts 5 de juny, a les 19 h, es presentarà a la Biblioteca Font de la Mina (c. de Ponent, 21-25, Sant Adrià de Besòs) el documental “México-Flamenco”. Amb la projecció s’inaugurarà la Setmana Cultural de la Mina.

Aquest documental narra l’experiència del músic Antonio Cortes “Barullo”, que durant el procés de producció del seu darrer treball coneix dos projectes solidaris, un a Mèxic i l’altre a Barcelona. En el film es mostra l’agermanament de dos col·lectius molt diferents a través de la música: el col·lectiu gitano del barri de la Mina i el col·lectiu jarocha de la colònia de Guatepec a Mèxic D.F.

El projecte “México-Flamenco” ha estat impulsat per l’Asociación Tomando Conciencia i l’Asociación de Cultura Gitana Joven Ternikaló XXI, i té com a objectiu donar oportunitats a joves gitanos i adolescents de diferents districtes de Barcelona i també del barri de la Mina de Sant Adrià. En el documental es mostra com aquests joves participen en uns tallers musicals on aprenen eines de desenvolupament individual i social fent el que més els agrada, cantar i ballar. Aquest grup de nois van participar com a teloners en el Festival Flamenco de la Mina 2011. D’altra banda, el documental també explica el projecte de Mèxic D.F on l’associació Jóvenes Orquestas impulsa iniciatives socials en l’àmbit d’infància i adolescència en grups en risc El 5 de juny es projecta la pel·lícula "México-Flamenco".  d’exclusió social. Malgrat la distància geogràfica i cultural, els dos projectes es fusionen de la ma d’Antonio Cortes “Barullo”, i també participen en el procés artistes com Diego el cigala, Moncho, Los Banis, Parrita, Enrique el Negri....

Cal destacar la col•laboració en aquest documental, produït per La Cafetera Productions, del Centro Cultural Gitano de la Mina, el Casal de Joves de la Mina, Radio la Mina i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, entre d’altres.

L’Asociación de Cultura Gitana Joven Ternikaló XXI treballa per augmentar la participació de la joventut gitana en els diferents àmbits de la societat. Amb aquesta fita promou espais educatius no formals com intercanvis, cursos o tallers d’expressió artística com ara audiovisuals, fotografia, pintura, teatre, música i ball... on es reforcen les seves capacitats i autoestima.

Després de la presentació del documental hi haurà un espectacle de fusió flamenca i es presentarà l’àlbum “México Flamenco Junior” en el que han participant els nens integrants de Ternikalo XXI i Jóvenes Orquestas.

 

Programación completa de la XXI Setmana Cultural de La Mina

Dimarts, 5 de juny

10.00h

Mostra d'Entitats (fins el dimecres a les 13.00h) a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n)

11.00h

Tallers PESAB per famílies al Casal Cívic (c/Ponent s/n)

18.00h

Acte Inaugural amb la lectura del manifest i actuacions del Club Gimnasia La Mina Gervasio Deferr i Club de Lluita Olimpica La Mina a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n)

19.00h

Emissió de la pel·licula "Méjico-Flamenco" i actuacions musicals dels protagonistes a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n)

Dimecres, 6 de juny

18.00h

Presentació del llibre "El Camp de La Bota, un espai i una història" a carrec de Josep Maria Monferrer de l'Arxiu Històric de La Mina a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n)

Retransmès en directe per desdelamina.net

Dijous, 7 de juny

10:00h

Ruta en bicicleta pels alumnes de l'Escola Mediterrània.

11.00h

Tallers PESAB per famílies al Grupo Unión (c/Mar s/n)

17.00h

Activitats esportives per a nens i dansa oriental per a nenes i dones a l'Institut Fòrum 2004

Circuit per a persones amb discapacitats "Posa't al meu lloc" al CAP de La Mina

19.00h

Xerrada "Parlem del comerç" a carrec de Mari Carmen Méndez Bernal a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n)

Divendres, 8 de juny

10:00h

Ruta en bicicleta pels alumnes de l'Escola Mediterrània.

21.00h

Sopar Popular i actuació final de festa.

El preu del sopar es de 12€ i hi ha places limitades. Cal dirigir-se a l'Associació de Veïns per adquirir el tiquet (fins el dimarts 5 de juny)

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala