Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 31 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 30/5/2012

El festival d’art jove al carrer Besmina celebra la seva cinquena edició amb alguns canvis
- Una de les novetats es l’Off Besmina, amb actuacions de grups novells que van quedar fora de concurs

La cinquena edició del Besmina arrenca amb algunes novetats.Ahir va començar el Festival Besmina 2012 amb la primera inauguració d’una de les exposicions. Totes les exposicions visuals i plàstiques seleccionades pel jurat de Besmina es podran visitar a Centre Cívic Besòs i a l’Espai Cultural Font de la Mina fins al dia 16 de juny.

A partir del dimecres 30 de maig el festival es posa en escena amb les actuacions d’arts escèniques, que es realitzaran a l’Espai Cultural Font de la Mina, així com a la Central del Circ que acollirà un dels espectacles de circ del Besmina.

Divendres 8 de juny, Besmina es desplaça fins a l’FNAC. El grup musical guanyador de Besmina 2011, en categoria -22, INFATE, actuarà a l’escenari de l’FNAC Diagonal Mar, presentant el seu directe, a les 19 hores.

Dijous 14 i divendres 15 de juny, tindrem una de les novetats de l’edició d’enguany: l’Off Besmina, on aquelles bandes novells i projectes singulars del territori que van inscriure’s al Besmina i no van ser seleccionades, actuaran fora de concurs.

Dissabte 16 de juny, l’acció es desplaça a la vorera central de la Rambla Prim de Barcelona, a l’alçada del carrer Ferrer Bassa, on un escenari acollirà les actuacions musicals que el jurat ha seleccionat.

Aquí podeu consultar la programació completa:

Exposicions

“Tants instants” (Fotografia), d’Ovidi Fàbregues Bonmatí. Centre Cívic Besòs, Rambla Prim 87-89, Barcelona . Horaris de visita: de dilluns a divendres, de 8 a 22h. Inauguració, dimarts 29 de maig a les 19.00h.

“Esglaons” (Il·lustració), Adrià Moratalla Castro. Centre Juvenil i Cultural El Polidor, Plaça Guillermo Vidaña, s/n, Sant Adrià del Besòs. Horaris de visita: De dilluns a divendres de 17 a 20h. Inauguració, dimecres 30 de maig a les 19.00h.

“CIRC + CIRC”

•“Circ a Catalunya” (Fotografia), de NEUS SABORIDO i “Homocircus” (Fotografia), de EUGÈNIA CANYELLES. Central del Circ, Parc del Fòrum, Barcelona. Horaris de visita: de dilluns a divendres, de 10 a 19h. Inauguració, dijous 7 de juny a les 18.00h.

•“Cultura Urbana” (Fotografia), Alberto Soria. Espai Cultural Font de la Mina, Ponent 21-25, Sant Adrià de Besòs. Horaris: dimecres i dijous de 10 a 13:30h, de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30h. Inauguració, dimarts 12 de juny a les 18.00h.

 

La cinquena edició del Besmina arrenca amb algunes novetats.Actuacions d’art escènica

Les arts escèniques també hi són presents en aquesta edició del Besmina. Enguany s’ofereixen dues propostes que van des de l’art del circ fins al teatre improvisat més còmic. Aquestes dues actuacions seran interpretades un mateix dia a l’Espai Cultural Font de la Mina, Ponent 21-25, Sant Adrià de Besòs.

La cita serà el proper dimarts 12 de juny amb:

A les 18.30h, la Cia. Estampades presentarà “Lucila i Manila”, un espectacle de circ aeri que barreja tècniques de circ aèries amb la dansa-teatre i el clown. Les seves intèrprets juguen i ballen amb els diferents elements, utilitzant tècniques de trapezi, corda llisa, equilibrisme, dansa contemporània i clown. L’objectiu d’aquest espectacle és crear una peça intimista, propera i alegre. On poder parlar de les semblances existents en les diferències, on apropar allò que sembla que estigui lluny, on poder alliberar-nos per a fer possibles els nostres somnis.

Lucila i Manila és un duet en el que les dues protagonistes posen de manifest la seva ingenuïtat per poder-se apropar, compartir i deixar de banda els prejudicis per crear un joc comú.

A les 19h, la Cia. Toons, presentarà l’espectacle “Impro’n’Toons”, on a partir de la improvisació còmica ens faran gaudir d’una estona divertida.

Toons Espectacles és una companyia teatral especialitzada en improvisacions còmiques. Tenen en cartell tres espectacles de diferent format on aconsegueixen fer sentir al públic essencial i protagonista. Tres diferents shows amb qualitats úniques i múltiples possibilitats: interior o exterior, català o castellà, infantil o adult, animació d’esdeveniments o teatre, etc. Una professió, un lloc, una acció, una frase i un objecte. Són les cinc premisses que el públic proposa i sobre les quals els actors donen forma a un show únic en cada ocasió, i amb la sublim signatura de cada espectador.

Off Besmina 2012

Una de les novetats que el festival Besmina 2012 ofereix aquesta edició és una nova jornada de concerts!

En aquest cas, es tracta d’oferir un “escenari” a aquelles bandes novells i projectes singulars del territori que van quedar fora de concurs. Aquests grups tindran l’oportunitat de ser escoltats i poder oferir un petit concert que, en aquest cas, no optarà a ser valorat pel jurat.

El primer d’aquests concerts serà el 14 de juny ales 19.30h al Centre Cívic Besòs, Rambla Prim 87-89, Barcelona i hi participaran dues de les formacions de Rap:

-Sin Remedio (Rap)

Són una formació que volen regalar un petit temps per escoltar, reflexionar i, sobre tot, gaudir de la música i de tot allò que ells senten al escoltar-la. Són una parella amb estils molt diferents, on recreen un contrast de rap underground i la melodia soul. L’actuació esdevindrà un espectacle interactiu amb el públic.

-SF Crew (Rap)

És un grup de rap format per 6 mc’s del barride Sagrada Família, els quals es van unir farà uns 3 anys per formar un col•lectiu de Hip Hop. La principal intenció del grup es gaudir amb la música que fan i passar una bona estona, però sobretot intenten oferir un Rap de qualitat i temàtica variada, en el que exposen idees i inquietuds, simplement per plaer i vocació.

El segon dia de l’Off Besmina serà el divendres 15 de juny a partir de les 18.00h, també al Centre Cívic Besòs, Rambla Prim 87-89, Barcelona.:

- “Shhh… El Musical!”. Es tracta del Grup de Teatre Musical de l’INS Barri Besòs, que ens representaran un petit musical elaborat al llarg d’aquest curs escolar.

- “Free Besòs” (grup resident al CCB)

És el grup que actualment exerceix la residència al Centre Cívic Besòs. La formació ens oferirà un espectacle que barreja diversos estils musicals, dansa urbana i projeccions audiovisuals, que ells anomenen improvització seqüencial sinestèsica en temps real.

Actuacions musicals

Dissabte 16 de juny, a partir de les 19h, Besmina pren el carrer!!

L’escenari situat a la vorera central de la Rambla Prim de Barcelona, a l’alçada del carrer Ferrer Bassa, acollirà les actuacions musicals seleccionades pel jurat Besmina 2012, i que opten a ser valorades pel jurat. Així doncs, aquestes formacions són les possibles guanyadores de l’edició del festival del 2012.

Com altres anys hi ha dues categories per a optar als diversos premis, la categoria de -22 anys i la categoria de +22 anys. En aquest post podeu conèixer cadascuna d’elles!

CATEGORIA -22

Erase una hez (punk-rock)

Érase una hez és un grup de punk-rock que neix a finals del 2010 a Vilanova i la Geltrú. Amb sàtira i bon humor tracten temes de índole social amb la intenció d’entretenir, divertit i criticar.

CafféBand (Ragga). BCN

CafféBand va nèixer amb forts plors a ritme de Ragga, Hip Hop i petits tocs de Funk. Arribava fort colpejant de de sota i ara trepa a poc a poc fins el més alt, des de les terres de Bufalà, Lloreda, Prospe i Sant Andreu, per oferir, a tothom que ho vulgui apreciar,una estona de bon ritme i vibració.

Monkeyness ( Indie Rock)

Monkeyness és una banda jove que desprès de que els seus membres hagin estat en varis projectes s’ha decantat per la vessant Indie Rock. El grup està format per Guille (bateria), Martí (baix), Oscar (guitarra solista, lap steel) i Albert (guitarra, sintetitzador i veu). Amb influències dels rock dels 70, techno, alternative fins l’actualitat, busquem un estil propi. Desitgem que gaudiu amb nosaltres.

CATEGORIA +22

Mamà Lümbre (flamenco)

Sheila Mesas al cante i Vicky Blum a la guitarra composen el grup Mama Lümbre. El projecte es determina per abarcar els principals pals del flamenc, vinculant la tradició amb la seva forma d’entenderlo.

NRG Project (rock).

Grup de Rock amb ganes i il·lusió per fer-se un lloc a l’escena musical.

Patch (folk – rock)

Els Patch son un grup de germans que, a finals de 2011 es van reunir per donar forma a un grapat de cançons, i crear un emocionant espectacle musical i artístic. Aquesta peculiar família té el seu propi estil capaç de moure’s entre la tendresa i la potència; entre el folk més atmosfèric i el rock mes salvatge.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala