Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 18 de Octubre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 22/5/2012

Una altra mirada per veure els barris
- Un profecte educatiu permet als estudiants adrianencs conèixer la ciutat des del visor d’una càmara.

El projecte "Sant Adrià de Besòs. Una altra mirada" permet als alumnes adrianencs conèixer altres barris de la ciutat.Rut Ogando, Sònia Fortes i Neus Pérez es van conèixer en un màster de gestió cultural, i quan van acabar van decidir tirar endavant un projecte sota el títol “Sant Adrià de Besòs. Una altra mirada”. “La idea és ajuntar l’art i la cultura i portar-ho al terreny educatiu”, comenta Neus.

El projecte consisteix en una exposició de fotografia històrica de Sant Adrià, que s’exposa durant tres setmanes als tres instituts que hi participen (l’Escola Túrbula, INS Fòrum 2004 i el Manuel Vázquez Montalbán), i un taller de fotografia impartit per membres de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià, amb una hora de teoria i tres hores de fotografia al carrer. “El que volem és que els alumnes vagin a barris que no coneixen de la seva pròpia ciutat i que el descobreixin através de la càmara”, explica Neus. “A Sant Adrià, els barris no es comuniquen gaire, el riu fa de frontera. La gent de la Mina, per exemple, no vé al centre, i viceversa. Per això vam pensar que aquest projecte podria ser molt atractiu”.

La mostra de fotografies històriques està instal·lada a l'institut Manuel Vázquez Montalbán. Foto: Una altra miradaHo va ser pels instituts que s’han implicat, per l’Agrupació Fotogràfica, i per l’Ajuntament, que ha cedit els materials. “Al menys hem aconseguit que el projecte no ens costi res”, explica Sònia. “Ja sabem que el tema de les subvencions està molt difícil, i més que ho estarà”. La manca de retribució econòmica no els ha impedit treballar moltes hores des del passat mes de setembre per fer realitat el projecte.

Per portar a terme l’exposició de fotografies històriques van comptar amb la col·laboració tant de l’agrupació com de l’Arxiu Històric de la Mina. “Tenim unes 30 fotos, amb imatges de tots els barris, algunes molt curioses, com les de la Mina rural”, afirma Neus. Des del passat 21 de maig, la mostra de fotos antigues està instal·lada al vestíbul del Vázquez Montalbán, on hi estarà les properes tres setmanes.

Un cop acabin els tallers amb els alumnes de 3er i 4rt d’ESO, recolliran les més significatives i ampliaran l’exposició, així com les seves impresions d’abans i després de fer el taller. La mostra resultant podrà visitar-se al Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC) a partir del proper 21 de juny.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala