Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 20/4/2012

Identifiquen 87 persones en un edifici industrial on es llogaven de manera il·legal infrahabitatges en condicions lamentables
- A l’edifici també s’han descobert dos tallers de confecció tèxtil al costat d’habitacles on també vivien els treballadors

La Guàrdia Urbana de Badalona i el Cos Nacional de Policia identifiquen 87 persones en un edifici industrial on es llogaven de manera il·legal infrahabitatges en condicions lamentables. Foto: Ajuntament de Badalona35 agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, 8 agents del Cos Nacional de Policia i 3 tècnics d’Inspecció de Treball han inspeccionat aquest divendres al matí l’edifici Roma situat a l’avinguda del Maresme, 117. Es tracta d’un edifici d’ús industrial de 8 plantes on durant la inspecció realitzada s’han localitzat diversos infrahabitatges que presentaven unes condicions urbanísitiques, de seguretat i d’higiene totalment deficitàries. En aquesta operació també han participat els tècnics del Departament de Disciplina Urbanística i de Salut de l’Ajuntament de Badalona.

Durant la inspecció s’han pogut identificar a 87 persones, totes elles d’origen asiàtic. 26 d’aquestes persones han estat traslladades a la comissaria de la Policia Nacional de Sant Adrià de Besòs ja que en el moment de l’operació no han presentat cap document que acredités la seva identitat. D’aquestes 26 persones, 17 han quedat detingudes finalment a causa de la seva situació irregular al país. Les altres 9 han quedat en llibertat però amb un expedient d’expulsió.

L’edifici Roma és un edifici industrial on s’ha progut comprovar que s’estaven llogant locals per ser utiltizats majoritàriament com a habitatges d’una manera completament il·legal. També s’han localitzat dos tallers de confecció tèxtil que tenien al costat diversos habitacles on els treballadors vivien i dormien en condicions infrahumanes. En el moment de la inspecció s’han trobat 10 persones treballant en un d’aquests tallers.

La Guàrdia Urbana de Badalona i el Cos Nacional de Policia identifiquen 87 persones en un edifici industrial on es llogaven de manera il·legal infrahabitatges en condicions lamentables. Foto: Ajuntament de BadalonaPer aquesta raó, l’Ajuntament de Badalona ha obert diversos expedients administratius al propietari de l’edifici i als titulars dels contractes de lloguer d’aquests locals per les infraccions urbanístiques, sanitàries i de seguretat detectades.

La inspecció ha estat realitzada d’ofici de manera que els agents i els tècnics han pogut entrar en aquells locals als quals de forma voluntària se’ls ha permès l’accés. En total, s’han pogut inspeccionar una quinzena de locals. Pel que fa a la resta, l’Ajuntament de Badalona iniciarà els tràmits necessaris per aconseguir l’autorització judicial que permeti inspeccionar properament els locals d’aquest edifici als quals avui no s’ha pogut accedir.

Algunes de les persones que s’han trobat a l’edifici han estat reallotjades per part dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona en una pensió de la ciutat. Es tracta de 12 persones de dues famílies que podran passar uns dies en aquesta pensió mentre Serveis Socials avalua la seva situació i estudia quines mesures d’ajuda i acompanyament es poden adoptar.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest edifici i ha seguit personalment la inspecció que s’estava realitzant. L’alcalde de Badalona ha declarat sentir-se absolutament impactat després de comprovar les condiciones d’esclavitud inhumana en què estaven vivint aquestes persones de nacionalitat xinesa. Garcia Albiol ha mostrat la seva preocupació pel fet que hagit estat possible i s’hagi consentit arribar a una situació d’aquest tipus.

L’alcalde de Badalona ha explicat que aquesta operació culmina un treball d’investigació policial de mesos i de denúncia per part dels veïns de la zona que ha permès descobrir que darrere d’una activitat empresarial s’amagava un negoci d’explotació de persones, en situacions de degradació humana. Garcia Albiol ha assegurat que s’actuarà, d’acord amb la legalitat, de manera contundent contra el propietari d’aquest edifici, de manera que a més de la denúncia que correspongui s’imposarà també una multa milionària.

L’alcalde de Badalona ha estat acompanyat durant l’operació pel regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; pel regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, i pel regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez.

 

 

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala