Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 17 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 18/4/2012

Es presenten les Festes de Maig de Badalona 2012
- El locutor Fernandisco serà el pregoner de les festes el divendres 4 de maig

Avui s'han presentat les Festes de Maig de Badalona 2012.L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat per la regidora de Cultura i Ciutadania, Montse Salgado, i del regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, ha presentat aquest dimecres el programa de les Festes de Maig d’aquest any.

Les Festes de Maig són el conjunt d’activitats culturals que se celebren a Badalona al voltant de la vigília de Sant Anastasi, patró d’aquesta ciutat. Cal destacar que el Pregó de Festes, que enguany anirà a càrrec del presentador de ràdio i televisió badaloní Fernando Martínez, conegut artísticament per Fernandisco, es farà el divendres 4 de maig; i l’acte central, la Cremada del Dimoni, el dimarts dia 10. El programa inclou una àmplia i variada oferta d’activitats programades al llarg del mes de maig a tota la ciutat. Els concerts, el teatre, el circ, la dansa, els correfocs, els geganters, els castellers i les fires, entre moltes altres activitats, ompliran la ciutat d’actes festius pensats per a grans i petits.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat el mocador solidari de les festes d’enguany, el qual un any més ha estat elaborat amb criteris de Comerç Just per contribuir a millorar les condicions de vida i de treball dels productors de països més pobres, i per assegurar salaris i condicions de treball dignes. El mocador del 2012 és de color taronja. S’han confeccionat 15.000 mocadors que reprodueixen el cartell de les festes d’aquesta edició, els quals es posaran a la venda a un preu d’1 euro, el mateix import d’anys anteriors. Cal destacar també com a novetat d’aquesta edició la creació de la tassa de les Festes de Maig. S’han fet 900 unitats i es podran adquirir a un preu de 4 euros. La tassa reprodueix la figura del dimoni que es cremarà la vigília de Sant Anastasi a la platja d’aquesta ciutat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que els esforços del Govern municipal han anat en la direcció de fer arribar la festa a tots els barris. També ha explicat que “s’ha volgut fer compatible el fet d’ajustar econòmicament el pressupost de les festes amb la confecció d’un programa extens i qualitativament força interessant”.

L’alcalde també ha afegit que espera que les festes puguin ser l’oportunitat perquè molts veïns que es troben en una situació difícil a causa de la crisi puguin desconnectar per una estona dels seus problemes i esbargir-se. “Les festes no solucionaran els problemes professionals de ningú, però sí que poden servir per aportar uns moments de desconnexió i viure un sentiment de ciutat”, ha afirmat.

Garcia Albiol ha destacat el paper de les entitats que col•laboren en els diferents actes que se celebren en els diferents barris, així com dels voluntaris de Badalona.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala