Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 17/4/2012

Es presenta el Pla contra l’atur 2012 que facilitarà l’accés al mercat laboral de 6.300 colomencs i colomenques
- S'invertiran més de set milions d'euros en la lluita contra l'atur

Avui dimarts 17 d’abril, en el marc del programa de proximitat “L’Alcaldia als barris”, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat als mitjans de comunicació el conjunt d’actuacions que executa l’Ajuntament durant aquest any 2012, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, i que formen part del Pla d’actuació contra l’atur i en favor de la igualtat d’oportunitats a la ciutat. L’alcaldessa ha estat acompanyada pels tinents d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i president de Grameimpuls, Carles Combarros, i de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania i regidor del Districte I, Siscu Sánchez, com a mostra de la unitat d’acció que hi ha al govern municipal (PSC, ICV.EUiA i CiU) sobre aquest tema.

El Pla contra l’atur disposa de dues línies d’actuació: per una banda, la línia de millora de l’ocupabilitat a Santa Coloma amb sis programes personalitzats d’inserció al món laboral; i per altra, la línia d’enfortiment del teixit empresarial colomenc. Amb aquestes dues vessants l’Ajuntament té l’objectiu d’arribar al 50% de la població colomenca aturada i a cobrir quasi al 100% dels col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral. En paraules de l’alcaldessa, “prioritzem la igualtat d’oportunitats i atendre sobretot les persones que tenen més problemes per trobar una feina que, en el cas de Santa Coloma, són els aturats i aturades de llarga durada, les persones majors de 45 anys, les persL’Ajuntament de Santa Coloma ha presentat avui el Pla contra l’atur 2012  que  facilitarà l’accés al mercat laboral de 6.300 colomencs i colomenques. Foto: Grameimpulsones discapacitades i els joves”.

En el marc d’aquest Pla, més de 6.300 persones aturades podran beneficiar-se dels programes personalitzats, el que suposa un increment del 31% de colomencs beneficiaris i beneficiàries respecte al 2011. Els sis programes són: Formació Professional Ocupacional, Itineraris d’Inserció Laboral, Joves de 16 a 30 anys en transició al món laboral, Dispositius d’Igualtat de Gènere, Dispositius d’Igualtat d’Oportunitats i Plans d’Ocupació. A partir d’aquests programes, més de 1.800 colomencs i colomenques podran realitzar pràctiques a empreses de dins i fora de Santa Coloma, el que suposa un augment del 41% dels beneficiaris i beneficiàries respecte a l’any 2011.

L’alcaldessa ha recordat que “cadascuna de les administracions públiques han d’assumir les seves responsabilitats per combatre l’atur i des de l’administració local podem incidir en proporcionar eines a la ciutadania de formació i de millora de la competitivitat”.

Nova metodologia per agilitzar la inserció laboral

Una de les principals novetats en la lluita contra l’atur és la nova metodologia d’orientació i assessorament immediat a les persones que busquen feina. A partir d’accions o “píndoles” es permetrà un coneixement àgil i precís sobre les necessitats que tingui cada persona aturada (segons perfil, edat, formació, etc.) amb l’objectiu de gestionar amb rapidesa tot el procés d’inserció laboral. En aquest sentit, es reforça el servei d’assessorament a la ciutadania que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls, amb més equip humà -s’afegeixen quatre tècnics més- i s’incrementa la inversió municipal en 200.000 euros tant en orientació com en intermediació amb empreses.

El tinent d’alcalde Carles Combarros ha destacat que des de Grameimpuls “incidim en l’acompanyament de les persones en situació d’atur i les ajudem a reforçar les seves potencialitats”. En aquest sentit, “es fa una identificació de l’oferta i de la demanda de persones i empreses per donar una resposta eficaç a la població aturada”, ha afegit Combarros.

Quant a formació per a persones aturades en general, enguany està previst la realització de més de 120 cursos de Formació Professional Ocupacional en els sectors laborals emergents i de més demanda de personal als que podran assistir més de 2.000 persones. A més, es realitzaran una cinquantena de cursos de formació en foment de l’ús de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) i de les xarxes socials, als que podran participar més de 750 colomencs i colomenques.

Reforç de la intermediació amb empreses

Pel que fa al servei intermediació amb empreses que poden contractar les persones aturades, amb el Pla es reforça la prospecció i recerca de corporacions dins i fora de Santa Coloma. Amb el reforç de l’equip humà s’incrementarà un 25 % el número d’empreses contactades respecte al 2011.

Pel que fa al Servei de Foment Empresarial, gestionat per Grameimpuls, està previst poder assessorar i contribuir a la creació de 450 nous projectes empresarials al 2012, acompanyar a uns 540 emprenedors i emprenedores que vulguin posar en marxa un projecte empresarial i guiar en l’elaboració d’uns 110 plans d’empresa. En conjunt, a partir d’aquest servei està previst poder contribuir a la creació de més de 100 noves corporacions a Santa Coloma.

En conjunt, per al desenvolupament del nou Pla contra l’atur, es destinaran 7 milions d’euros d’inversió per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’Ajuntament de Santa Coloma, la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu.

Plans d’ocupació

L’Ajuntament ha posat en marxa a principis del 2012 la primera convocatòria dels Plans d’Ocupació amb la què s’han contractat 253 persones que no rebien cap mena de prestació o bé eren aturats de llarga durada. Subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i per la corporació municipal, durant sis mesos aquestes persones s’encarreguen de reforçar els serveis municipals i d’atenció a la ciutadania. L’objectiu dels Plans d’Ocupació és afavorir la inserció laboral i millorar les competències professionals de les persones que hi participen.

 

 

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala