Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 04 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 13/4/2012

Badalona impulsa una nova edició del projecte Àngels
- Amb l’objectiu de millorar les condicions dels habitatges i la qualitat de vida de col·lectius vulnerables

Un moment de la presentació, en roda de premsa, de la nova edició del Projecte Àngels. Foto: Ajuntament de BadalonaLa Fundació Privada Llegat Roca i Pi, l’Institut Gaudí de la Construcció, l’Associació Empresarial Mixta d’Instal•ladors d’Electricitat, Fontaneria, Sanejament i Afins de Badalona (Aemifesa), la Fundació Ateneu Sant Roc i Badalona Serveis Assistencials (BSA) han signat aquest divendres a la seu de la Fundació Roca i Pi el nou conveni del Projecte Àngels: arranjaments de la llar per a col·lectius vulnerables per a l’any 2012.

El conveni de col·laboració ha estat presentat en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la gerent de BSA, Maria Àngels Cabezas; el president de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Joaquim Vidal; el president de l’Institut Gaudí de la Construcció, José Osuna; el president d’Aemifesa, Ambròs Martínez; i el director de la Fundació Ateneu Sant Roc, Salvador Figuerola.

 

Un projecte per millorar habitatges de col·lectius vulnerables

El conveni signat avui estableix les condicions de col·laboració entre aquestes associacions socials i empresarials i l’Ajuntament de Badalona i BSA per a l’any 2012. Aquest és el tercer any consecutiu en què aquest projecte social es porta a terme amb l’objectiu de realitzar de manera coordinada petites intervencions en domicilis particulars de persones que disposen de pocs recursos econòmics.

Es tracta de col·lectius vulnerables que es troben en situacions de dependència física, psíquica o social als quals se’ls millora les condicions d’habitabilitat dels seus domicilis, proporcionant-los un entorn digne i adequat a les seves necessitats. Al mateix temps es fomenta l’ocupació de persones que es troben en situació d’atur, amb dificultats de reinserció al món laboral, que tenen la qualificació necessària per fer reformes i millores a la llar.

Des d’un punt de vista social el projecte Àngels promou el treball en xarxa, potenciant la col·laboració entre el sector públic, les entitats socials i les empreses privades.

Cal destacar que malgrat la situació de crisi econòmica actual, els impulsors d’aquesta iniciativa innovadora i solidària continuen treballant per ampliar els acords de col·laboració amb altres empreses i entitats per incorporar-les a aquest projecte de lluita contra l’exclusió social.

La Fundació Llegat Roca i Pi destinarà un màxim de 50.000 euros per finançar el cost dels materials que siguin necessaris per a les actuacions. La Fundació també contractarà un coordinador tècnic que portarà el seguiment del projecte.

L’IGC cedirà l’espai físic, al centre de formació que té a Montigalà, per a la seu del projecte. L’IGC i Aemifesa s’encarregaran de gestionar i coordinar les consultes pertinents davant del SOC per tal que els alumnes que facin cursos de formació ocupacional en ambdues entitats puguin fer les pràctiques dins d’aquest projecte. També faran gestions entre el col·lectiu d’empreses del sector, per aconseguir els materials a utilizar en la realització dels treballs, al millor preu possible.

La Fundació Ateneu Sant Roc serà l’encarregada de contractar les persones formades prèviament a l’IGC i a Aemifesa per realitzar els serveis d’arranjaments.

Els responsables tècnics de la Fundació Privada Roca i Pi i de BSA avaluaran conjuntament les necessitats de les obres que s’han de realitzar als domicilis i supervisaran les actuacions. Els Serveis socials municipals i d’atenció primària i el personal del Servei d’Atenció Integral domiciliària (SAID) de BSA són els responsables de detectar els domicilis dels possibles usuaris que es poden beneficiar d’aquest servei. BSA s’encarrega de la gestió del servei.

 

104 intervencions durant el 2011

Durant l’acte celebrat aquest matí a la Fundació Roca i Pi s’ha presentat un balanç de les actuacions realtizades durant l’any passat en el marc d’aquest projecte.

L’any passat es van rebre 144 peticions de servei, 12 de les quals estaven pendents de l’any 2010. En total, durant el 2011 es van programar 104 intervencions en 99 domicilis.

El 54% dels usuaris del servei van ser persones de més de 65 anys que presentaven dependència funcional en el desenvolupament de les activitats de la vida diària. El 31% de les actuacions es van realitzar en habitatges de famílies amb risc d’exclusió social. Del total de persones ateses, un 7% presentaven malaltia mental i un 8% dels usuaris presentaven alguna disminució física, intel·lectual o sensorial.

Els serveis realitzats en aquestes llars han estat activitats de fusteria, paleteria, pintura, instal·lació d’ajudes tècniques, electricitat i compra d’electrodomèstics. El total d’hores dedicades a la realització d’aquestes activitats ha estat de 2.654. La despesa total ha estat de 28.896 euros, xifra que inclou el cost del materials (21.714 euros) i el cost de la contractació del personal de reforç (7.182 euros). El fet d’haver aconseguit donacions de materials i millores en els preus finals amb empreses mitjançant acords de col·laboració amb diferents proveïdors, ha permès afavorir la reducció de la despesa en concepte de materials. El cost mig per domicili durant el 2011 ha estat de 209 euros, disminuint la despesa en 120 euros en relació al cost mig de l’any 2010.

Durant el 2011 es van formar 28 alumnes en pràctiques i es van donar feina a 5 operaris. De mitjana, els operaris i peons han necessitat a cada domicili una mitjana de 33 hores.

En finalitzar el servei d’arranjament, els usuaris que se n’han beneficiat van respondre una enquesta de satisfacció que, entre altres resultats, indicava que el 95% dels usuaris enquestats manifestaven estar contents amb el projecte.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala