Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 2/4/2012

La feina ben feta acompanya la Colla Micaco
- Els Castellers de Badalona actuen a la plaça de Sants de Barcelona

Els Castellers de Badalona van actuar ahir a la Plaça de Sants de Barcelona. Foto: Colla MicacoEls Castellers de Badalona hem actuat a la plaça de Sants amb motiu de la diada de creixement dels Castellers de Sants juntament amb la Colla Castellera Jove de Barcelona. Després de dues setmanes consecutives portant castells de set a les actuacions, podia semblar que el nivell tècnic i l’afluència de camises afluixaria amb el pas de les setmanes. No ha estat així, i una jornada més els micacos ens acomiadem d’una plaça castellera amb un castell de set més al sarró i feina ben feta de futur.

A la primera ronda s’ha apostat pel quatre de sis amb l’agulla, que ha aprofitat per seguir rodant tronc i canalla. Aquesta feina de rodatge és important per encarar els nous reptes amb peces renovades i poder tenir un bon ventall de possibilitats, i tot les mides obertes de l’estructura el tronc i la canalla l’han defensat amb veterania i naturalesa. Sense cap pressió addicional, la segona ronda ha arribat i tocava encara, de nou, el tres de set.

Un cop més la colla no ha badat, i hem desplaçat les camises suficients per poder plantejar-nos un altre castell de set. La confiança que ens aporta el tres de set, tot i els canvis a tronc, es veu recompensada en la facilitat amb què el realitzem. Sense cap pressió afegida, el tronc s’ha alçat ràpid, i sense pressa però sense pausa la canalla ha travessat l’estructura. Amb tranquil·litat s’ha descarregat deixant-se notar que era ja el tercer consecutiu a la tercera actuació de la temporada.

A tercera ronda venia, potser no el plat més fort de la jornada per la colla de Badalona, però si un dels més rellevants: el tres de sis per sota. Aquesta estructura, que la colla vol sovintejar més enguany, està agafant les mides i els castellers se l’estan fent seva per a provar d’aixecar-la un pis més aquesta temporada. La prova era important de cara a polir errors i millor la sincronització de les pujades, i es pot concloure que els resultats han estat molt satisfactoris. La feina feta als assajos s’ha notat respecte el primer tres de sis aixecat per sota a principis de mes i la pujada del castell ha estat molt correcta. La descarregada, plàcida, tampoc ha comportat cap contratemps.

I, ja per acabar, la cirereta: el pilar de cinc. Un cop més, i també per tercer cop consecutiu, s’ha pogut alçar l’estructura amb seguretat i confiança, i amb fermesa s’ha descarregat.

Els resultats acompanyen la colla, i l’estat d’ànim acompanya els resultats. Tres actuacions en tota la temporada, totes elles amb algun castell de set i el pilar de cinc, mostren el millor inici de temporada de la colla en tota la seva història. Encara queda molt per veure, i moltes estructures per estrenar i provar, però el bon ritme és present, i la feina ben feta avala els resultats.

Text: Castellers de Badalona

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala