Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 26/3/2012

Celebració del Dia Internacional contra la Discriminació Racial
- Durant la setmana, la Comissió contra el Racisme i la Xenofòbia ha organitzat diversos actes

Salwa El Gharbi, cap del Departament de Drets Humans i Diversitat dels Centre Unesco de Catalunya, amb la regidora de Solidaritat, Irene Aldabert. - Foto: Comissió contra el Racisme i la XenofòbiaEl 21 de març es commemora el Dia Internacional Contra la Discriminació Racial, una data instaurada per la ONU que rememora els tràgics fets ocorreguts a Shaperville (Sudàfrica) l'any 1960 durant una manifestació pacífica en contra de l'apartheid. A Sant Adrià, la Comissió contra el Racisme i la Xenofòbia ha organitzat diverses activitats per reflexionar i treballar al voltant d'aquest tema a l'actualitat de la nostra ciutat. 

El mateix dimecres 21va tenir lloc un acte públic a la Biblioteca Municipal on es va fer l'entrega del premi del concurs del logo de la Comissió, organitzat el passat mes de febrer. En Sergio Avellaneda, de 12 anys i alumne de l'IES Manuel Vázquez Montalbán, va ser l'autor del logo guanyador del concurs, en el que es va comptar amb la participació de 18 nois i noies de Sant Adrià. Tot seguit va esdevenir la conferència a càrrec de Salwa El Gharbi, cap del DepartamentNou logo de la Comissió, de Sergio Avellaneda de Drets Humans i Diversitat dels Centre Unesco de Catalunya, que va parlar sobre els orígens del racisme i com combatre'l. 

El dissabte 24 de març es va dur a terme la I Jornada contra el Racisme i la Xenofòbia a l'edifici Polidor. Es va comptar amb la presència de diversos agents socials del municipi, com professors, I Jornada ciutadana contra el racisme i la xenofòbia. Foto: Comissió contra el Racisme i la Xenofòbiapersonal sanitari, mossos d'esquadra, col·lectius d'immigrants, administració, serveis socials i diverses entitats i persones a títol individual. L'objectiu principal era fer una diagnosi de la situació actual per després fer propostes reals que enriquissin el treball de la Comissió a la ciutat. Els debats van girar entorn a cinc eixos principals: serveis públics, mitjans de comunicació, relacions institucionals, convivència i identificació de discriminació. En conclusió, va ser una experiència enriquidora i molt participativa de la que van sorgir moltes idees, solucions i propostes per combatre el racisme i la xenofòbia en el nostre dia a dia.

 

Text: Comissió contra el Racisme i la Xenofòbia

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala